Main Content

Chelsea FC vs Real Madrid: Futbalová superšou dostane ďalší diel

utorok, 11. apríl 2023 11:02 | Autor: TASR

Real Madrid, Chelsea FC
Real Madrid, Chelsea FC | zdroj: S7

V stredajšom dueli  Ligy majstrov s tradičným výkopom o 21.00 h privíta obhajca trofeje Real Madrid londýnsku Chelsea. Odveta je na programe 18. apríla.

Real po domácej prehre 2:3 s Villarrealom stráca v La Lige na vedúcu Barcelonu už 13 bodov, no v Španielskom pohári postúpil do finále a stále má šancu obhájiť triumf v najprestížnejšej európskej súťaži. Tréner Carlo Ancelotti sa v konfrontácii s Chelsea bude opäť spoliehať na Karima Benzemu, ktorý sa pri víťazstve 4:0 na pôde Barcelony v semifinálovej odvete Španielskeho pohára zaskvel čistým hetrikom.

Rovnaký kúsok sa mu podaril aj štyri dni predtým v ligovom súboji s Valladolidom. "Karim opäť pracuje na tie najvyšeie obrátky a v každom zápase potvrdzuje, že je rozdielový hráč. Pomohla mu reprezentačná prestávka. Tvrdo trénoval a jeho strelecká forma je obdivuhodná. Liga majstrov je pre Real vždy obrovská motivácia. Naše mužstvo by som prirovnal k bojleru. Čím sme bližšie k zisku trofeje, tým máme vyššiu prevádzkovú teplotu a sme schopní podávať maximálne výkony. Verím, že to potvrdíme aj v dueloch s Chelsea," uviedol Ancelotti.

Chelsea sa v Premier League trápi a v tabuľke figuruje až na 11. mieste. Uplynulú sobotu prehrala na ihrisku Wolverhamptonu Wanderers 0:1. Staronový tréner "The Blues" Frank Lampard je však presvedčený, že proti Realu sa tím dokáže vybičovať. "Túžba a charakter často dokážu vo futbale robiť divy. Stačí si spomenúť na našu víťaznú púť v Lige majstrov zo sezóny 2011/2012, keď sme na ceste za trofejou vyradili Neapol, Barcelonu a vo finále sme po jedenástkovom rozstrele zdolali aj domáci Bayern Mníchov," zaspomínal si Lampard, ktorý bol v Alianz aréne kapitán Chelsea.