Main Content

PLAY-OFF NHL: Boston stojí pred náročnou výzvou, dokáže Florida prekvapiť?

nedeľa, 16. apríl 2023 17:23 | Autor: Róbert Kalnický

Florida - Boston
Florida - Boston | zdroj: NHL

Play-off v kanadsko-americkej NHL klope na dvere. Posvietime si na každú sériu prvého kola, ktorú si mierne rozanalyzujeme, pridáme aj tipy členov redakcie Sport7.sk. Ako prvou začíname sériou medzi víťazom Prezidentskej trofeje Bostonom Bruins a Floridou Panthers.

Vzájomné zápasy v ZČ:

Boston Bruins - Florida Panthers 5:3

Florida Panthers - Boston Bruins 5:2 

Boston Bruins - Florida Panthers 7:3

Florida Panthers - Boston Bruins 4:3 po predĺžení

Zápasy v základnej časti boli vyrovnané. Vo všetkých prípadoch platilo staré známe pravidlo môj dom = môj hrad. Hokejisti Bostonu naň budú chcieť nadviazať aj vo vyraďovacích bojoch. Ak sa im to podarí, z postupu sa budú tešiť práve oni.

Najproduktívnejší hráč v ZČ: 

Boston Bruins - David Pastrňák - 82 zápasov - 61+52 - 113 kanadských bodov

Florida Panthers - Matthew Tkachuk - 79 zýpasov - 40+69 - 109 kanadských bodov

Veľmi dôležití lídri sú na oboch stranách. David Pastrňák dokázal výborne ťahať Medvede a nastrieľal až 61 gólov. Uvidíme, či sa mu bude rovnako dariť aj v play-off. Na opačnej strane je najväčšou osobnosťou Matthew Tkachuk. Vedenie Cats tohto hráča chcelo najmä kvôli kvalitám v play-off, takže uvidíme ako sa mu v ňom bude dariť.

Pred sériou:

Nie je tajomstvom, že ohromným favoritom bude Boston Bruins. Tím, ktorý v základnej časti vytvoril rekord v počte získaných bodov, je vo veľkej pohode. Počas celej sezóny však neprišla nejaká veľká kríza, čo je možno aj na škodu. Florida na opačnej strane mala veľmi rozpačitý ročník, no v závere si dokázala poistiť play-off sériou šiestich výhier v rade. Navyše, Cats už pozbierali nejaké skúsenosti z play-off, takže môžu prekvapiť.

Absencie: 

Na oboch stranách svietia straty. Dôležitou otázkou pre Boston je stav brankára Linusa Ullmarka, ktorý v závere základnej časti absentoval. Zranení sú aj Patrice Bergeron, Nick Foligno a Derek Forbort. Na opačnej strane budú s najväčšou pravdepodobnosťou absentovať útočníci Sam Bennett, Patric Hornqvist a brankár Spencer Knight.

Tipy redakcie Sport7.sk:

Tipovať celé play-off najlepšej hokejovej ligy pre vás budú Jakub Vaverka a Róbert Kalnický. Formátom tipu je postup tímu a vyhlásenie najlepšieho hráča každej série. Prvé meranie síl vidia obaja redaktori nasledovne:

JV: Florida postúpi po šiestich zápasoch, muž série Bobrovskij

RK: Florida postúpi po siedmych zápasoch, muž série Tkachuk

Ako môžete vidieť, naši redaktori veria v prekvapenie. Uvidíme ako sa séria vyvinie. Úvodný zápas je na programe v TD Garden v noci z pondelka na utorok.