Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (8.3.)

štvrtok, 8. marec 2012 18:14 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (8.3.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (8.3.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Zimné prestupové obdobie je už za nami, no prestupové špekulácie sú stále v kurze. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o ďalšie špekulácie, ktoré obleteli svet futbalu v posledných hodinách.

Podolski do Arsenalu!
Britské a nemecké média dnes informovali futbalový svet o dohode medzi Arsenalom a 1.FC Kolín, podľa ktorej nemecký reprezentačný útočník Lukas Podolski prestúpi počas leta na Emirates Stadium za 13 miliónov libier. Podolski by mal v Arsenale zarábať 7 miliónov eur ročne, čo je dvojnásobok toho, čo dostáva momentálne v Kolíne.

Messi píše históriu
Včera dal o sebe opäť vedieť Lionel Messi spôsobom sebe vlastným. V odvete osemfinále Ligy Majstrov proti Leverkusenu strelil 5 gólov a mohol aj viac, pričom mladík Tello pridal ďalšie dva a Barca vyhrala vysoko 7-1. Lionelovi Messimu chýba ešte sedem presných zásahov a stane sa najlepším strelcom Blaugranas všetkých čias. V Lige Majstrov si upevnil pozíciu najlepšieho strelca.

Guardiola je poctený tým, že trénuje Messiho
,,Vždý budem môcť hovoriť, že som trénoval Messho. Patrí mu obrovské uznanie,” sypal komplimenty na adresu Messiho jeho tréner Pep Guardiola po včerajšom zápase proti Leverkusenu, v ktorom Messi strelil 5 gólov. Pochválil ho aj riaditeľ porazeného klubu Rudi Voller: ,,Nie je to iba o jeho dnešných piatich góloch. Svoju triedu ukazuje už radu rokov. Patrí do rovnakej kategórie ako Pelé a Maradona!”

Škrtel hráčom mesiaca v Liverpoole

Martin Škrtel je na koni. Slovenskému reprezentantovi sa v poslednom čase darí na výbornú a po zisku Carling Cupu a ocenení pre najlepšieho futbalistu Slovenska získal v krátkom časovom slede ďalšie ocenenie. Fanúšikovia The Reds ho na internete zvolili najlepším futbalistom FC Liverpool za uplynulý mesiac.

Vialli prognózuje
Bývalý hráč a tréner Chelsea Gianluca Vialli sa po utorňajšom zápase Arsenalu s AC Miláno vyjadril, že  tento duel by mal byť SSC  Neapol ponaučením. Vialli totiž tvrdí, že Neapolčanov čaká o necelý týždeň v Londýne proti Chelsea niečo podobné ako čakalo AC na Emirates Stadium. Chelsea okrem toho musí na rozdiel od Arsenalu streliť na postup „len“ 2 góly.

Neapol sa chce poučiť na zápase AC Miláno

Problémy AC Miláno v odvetnom zápase proti Arsenalu zaregistrovali aj hráči Neapolu. Marek Hamšík tvrdí, že on a jeho spoluhráči sa poučili z ľahkovážnosti AC Miláno z utorňajšieho zápasu, kvôli ktorej sa musel taliansky majster triasť o postup až do samého konca. „Hamšíkovcov“ na Stamford Bridge taktiež nečaká prechádzka ružovou záhradou, pretože Chelsea je doma oveľa silnejšia ako vonku.

Sebakritický Weiss po zápase so Senicou

Po včerajšom prvom zápase štvrťfinále Slovenského pohára, v ktorom Senica na svojom ihrisku poľahky zdolala Slovan 2-0, sa tréner hostí Vladimír Weiss sebakriticky vyjadril, že jeho mužstvo hralo jednoducho hrozne. Ak chcú Belasí túto trofej obhájiť, musia prepnúť na vyšší výkonnostný stupeň, pretože výkon, aký predviedli v Senici im na domácom ihrisku stačiť určite nebude.

Rangers sú na tom zle

Pred niekoľkými týždňami sme vás informovali o tom, že klub Glasgow Rangers trápia vážne finančné problémy. Ak mesačne nenašetrí milión libier hrozí mu nútená správa. Vedenie preto navrhlo hráčom úsporné opatrenia, ktoré sa týkali okrem iného aj ich platov. Samotní futbalisti to odmietli a klub tak pôjde do predaja. Futbal celkovo a to, že je v tabuľke prvý ich večný rival Celtic ich momentálne trápi zrejme najmenej.

Kohúti postúpili v FA Cupe

Včera bol na programe aj opakovaný zápas 5. kola FA Cupu medzi Tottenhamom a Stevenage. Outsider sa na White Hart Line ujal po pár minútach vedenia vďaka gólu z penalty, no Spurs zabrali naplno a nakoniec sa tešili z postupu po víťazstve 3-1. Štvrťfinále najstaršej klubovej súťaže na svete je na programe 18. marca.

Torres nechcel kopať penaltu, chýba mu sebavedomie?
V utorňajšom zápase 5. kola FA Cupu mala Chelsea po faule na Fernanda Torresa výhodu pokutového kopu. Juan Mata, ktorý je určený na penalty, túto možnosť ponúkol Torresovi, aby konečne prelomil svoju streleckú smolu. On túto príležitosť však odmietol a tým dal jasne najavo, že mu chýba sebavedomie.  Kuriózne je, že modrá „desiatka“ následne jedenástku nepremenila...

Balotelli tvrdí, že sa poučil
,,Mám 21 rokov, takže som stále mladý. Myslím si však, že od tohto roku som dosť mentálne vyrástol,” vyhlásil Balotelli v rozhovore pre BBC, pričom zdôraznil, že by bol najradšej keby sa o ňom už  písalo v médiach hlavne v súvislosti so skvelými výkonmi na trávniku.