Main Content

Môže Chelsea FC vypadnúť z Premier League?

štvrtok, 27. apríl 2023 07:55 | Autor: Jakub Vaverka

Frank Lampard
Frank Lampard | zdroj: TASR

Chelsea má za sebou ďalší zlý zápas, konkrétne domácu prehru v malom londýnskom derby s Brentfordom 0:2. Otvorene sa hovorí o tom, či The Blues môžu vypadnúť z Premier League.

Odkedy sa Frank Lampard vrátil do Chelsea ako dočasný kouč, The Blues prehrali päť z piatich možných zápasov a podarilo sa im skórovať iba raz. Bilancia víťaza Ligy majstrov z roku 2021 je katastrofálna a klub zo Stamford Bridge je v najväčšej letargii za uplynulé ročníky.

Chelsea je po 32 zápasoch na 11. mieste Premier League s 39 bodmi a na účasť v Lige majstrov v budúcom ročníku môže zabudnúť. Štvrtý Manchester United s 30 zápasmi má totiž na svojom konte 59 bodov. 

Reece James a Kalidou Koulibaly
Reece James a Kalidou Koulibaly | zdroj: TASR

Na druhej strane, ak CFC neprestane prehrávať zápas za zápasom, môže sa v závere sezóny dostať do prekvapivého boja o záchranu. Leicester City na prvej zostupovej priečke, osemnástej, má v tejto chvíli 29 bodov.

Lampardovcov do konca ročníka čakajú zápasy s tímami ako Manchester United, Arsenal, Manchester City či Newcastle. Samozrejme, zostup Chelsea nie je v tejto chvíli otázkou dňa, ale je to alternatíva, ktorá nie je vylúčená, akokoľvek šokujúco môže znieť.