Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 25. kola Bundesligy - sobota

sobota, 10. marec 2012 10:35 | Autor: Martin Hrušovský

PRE TIPUJÚCICH: Preview 25. kola Bundesligy - sobota
PRE TIPUJÚCICH: Preview 25. kola Bundesligy - sobota | zdroj: Martin Hrušovský pre Sport7.sk

Nemecká Bundesliga pokračuje tento víkend 25. kolom, v ktorom nás čakajú aj zaujímavé zápasy pre tipujúcich. Dva z nich sme zaradili do dnešnej analýzy.

Mӧnchengladbach – Freiburg, 15.30

Minulé zápasy

Mӧnchengladbach v minulom kole nastúpil na ihrisku Norimbergu. V tomto zápase boli jasným favoritom hostia a to sa prejavilo aj v hre. Gladbach však nedokázal využiť viacero sľubných príležitostí a to v druhom polčase využili domáci futbalisti, konkrétne Bunjaku, ktorý  sa po dlhej dobe opäť dokázal v Bundeslige presadiť. A práve jeho gól mal prívlastok víťazný, pretože Gladbach na inkasovaný gól už nedokázal odpovedať. Zápas sa skončil výsledkom 1:0.

Freiburg na domácej pôde privítal favorizované Schalke 04. V úvode začali lepšie hostia a hneď mohli ísť do vedenia. Neskôr sa však Freiburg spamätal a dokázal streliť 2 góly. To mu napokon stačilo k veľmi cennému víťazstvu nad Schalke 2:1.

Tabuľky a štatistiky

Gladbach môže ľutovať svoje zaváhanie v minulom zápase, lebo ak by získal 3 body mohol v tabuľke predbehnúť Bayern. Momentálne sa však musí uspokojiť s 3-ťou priečkou. Na prvý Dortmund stráca už 8 bodov, no v porovnaní s minulou sezónou, keď hral Gladbach o záchranu je 3-tie miesto vynikajúce. K výraznému zlepšeniu Mӧnchengladbachu prispela aj hra na domácom ihrisku. Od začiatku sezóny sa totiž žiadnemu tímu na pôde Gladbachu nepodarilo vyhrať. Z posledných 5 zápasov remízovali s Dortmundom 1:1, potom vyhrali s Mainzom 1:0, Bayernom 3:1, Schalke 3:0 a naposledy remízovali s Hamburgom 1:1. Celkové skóre Mӧnchengladbachu je vynikajúce 37:15. Proti Freiburgu nenastúpi iba zranený Patrick Herrmann.

Freiburg sa dočkal. Vďaka víťazstvu so Schalke sa konečne odlepil od úplného dna tabuľky, aj keď iba na rozdiel dvoch bodov. Dva body ho delia aj od toho, aby opustil zónu ohrozenia a mohol si aspoň na chvíľu vydýchnuť. K tomu mu však nepomáha hra na ihriskách súpera. Z posledných 5 zápasov remízoval s Hoffenheimom 1:1 a potom 4-krát prehral a to s Kolínom 4:0, Mainzom 3:1, Wolfsburgom 3:2 a Stuttgartom 4:1. Freiburg do tejto chvíle inkasoval 52 gólov, čo je najviac z celej ligy a to svedčí o naozaj mizernej obrane. Zranení sú: Krmáš, Hohn, Barth, Ferati a Brandstetter.

Vzájomné zápasy

Vzájomné zápasy týchto tímov sú vyrovnané. Oba tímy sa z víťazstva radovali 7-krát a body si rozdelili 5-krát. Mӧnchengladbach má možnosť svoje zaváhanie z minulého kola napraviť a upevniť si tretie miesto, ktoré mu zaručuje účasť v Lige Majstrov. Freiburg sa po dlhej dobe odlepil od dna tabuľky a a urobí všetko preto, aby sa tam nevrátil. Hlavne z úvodu zápasu očakávam, že bude Freiburg pozorne brániť a sústredí sa iba na rýchle protiútoky.

Tipujem remízu v prvom polčase s kurzom okolo 2,30. Na celkový výsledok tipujem výhru domácich s kurzom okolo 1,50.

Wolfsburg – Leverkusen, 15.30

Minulé zápasy

Wolfsburg sa pred týždňom predstavil na ihrisku Kaiserslauternu. Miernym favoritom bol domáci tím, pretože ten body potrebuje ako soľ, no zápas sa skončil bezgólovou remízou. Aj napriek tomu, že Wolfsburg neinkasoval, jeho obrana ani v tomto zápase nebola najistejšia. Domáci si vypracovali gólové príležitosti no opäť doplatili na svoju mizernú streleckú formu.

Leverkusen v najsledovanejšom zápase 24. kola privítal Bayern Mníchov. Po úvodnom tlaku Bayernu, ktorý zahodil niekoľko gólových príležitostí sa hra vyrovnala a úvodný gól bol blízko na oboch stranách. Napokon boli úspešnejší domáci futbalisti, keď sa v 80. minúte ujali vedenia 1:0. V poslednej minúte zápasu ešte zvýšil striedajúci Bellarabi a Leverkusen trochu prekvapivo zvíťazil 2:0.

Tabuľky a štatistiky

Wolfsburg sa nachádza na 11-tom mieste, čo je pokojný stred tabuľky. V poslednej dobe zaznamenáva mierny pokles formy, keďže nevyhral už v troch zápasoch v rade. To môže napraviť na vlastnom štadióne, kde sa mu donedávna celkom darilo. Z posledných 5 zápasov vyhral so Stuttgartom 1:0 a Kolínom 1:0, remízoval s Mӧnchengladbachom 0:0, znovu vyhral s Freiburgom 3:2 a naposledy prehral s Hoffenheimom 1:2. Celkové skóre Wolfsburgu je záporné 28:44. Proti Leverkusenu nenastúpia: Jiráček, Josue a Medojević.

Leverkusen sa po sérii troch výhier v rade priblížil štvrtému miestu, na rozdiel 4 bodov. S tohtoročnou Ligou Majstrov sa hráči museli rozlúčiť v stredu, keď zahanbujúco prehrali s Barcelonou 7:1. Od tejto chvíle sa môžu plne sústrediť na Bundesligu, kde atakujú pohárové priečky. Leverkusen je tretí najlepšie hrajúci tím vonku z celej ligy. Z posledných 5 zápasov remízovali s Hertou 3:3, Hannoverom 0:0, Brémamy 1:1, prehrali s Dortmundom 1:0 a naposledy vyhrali s Kolínom 2:0. Celkové skóre Leverkusenu je 36:29. Zranení sú: Adler, Ballack, Barnetta, Sam a Ćorluka.

Vzájomné zápasy

Vo vzájomných zápasoch je lepší Leverkusen, ktorý vyhral 11-krát. Wolfsburg sa radoval iba 3-krát a body sa delili 4-krát. Leverkusen vysoko prehral v Lige Majstrov a to bude chcieť odčiniť výhrou v Bundeslige. Tiež ich k tomu motivuje už iba štvorbodová strata na 4-té miesto, ktoré zaručuje baráž o LM. K plnému bodovému zisku im môže pomôcť aj mizerná obrana Wolfsburgu, ktorá sa bude určite prekonávať ľahšie ako tá Barcelonská.

Tipujem výhru Leverkusenu s kurzom okolo 2,35.