Main Content

Juraj Pekarčík cíti záujem z NHL: Najväčší interes má kvarteto tímov

piatok, 5. máj 2023 12:26 | Autor: Róbert Kalnický

Pekarčík x Cedzo
Pekarčík x Cedzo | zdroj: Puckfans

Slovenský hokejový útočník Juraj Pekarčík si výrazne polepšil pred dratom na svetovom šampionáte hráčov do 18 rokov. Interes o jeho služby prejavila minimálne štvorica tímov.

Prezradil to samotný hokejista v rozhovore pre tvnoviny.sk. Pekarčík sa na majstrovstvách sveta prezentoval fantastickými výkonmi. Stal sa po Daliborovi Dvorskom druhým najproduktívnejším hokejistom v našom výbere. Celkovo v siedmych dueloch pozbieral 10 kanadských bodov.

„Myslím, že som si o čosi polepšil a moje šance na to, aby si ma niekto vybral, naozaj stúpli. „Počas šampionátu ma kontaktovalo viacero klubov, taktiež aj môjho agenta. Za posledné mesiace som komunikoval s asi 18 tímami NHL, teraz počas šampionátu ešte nejaké pribudli. Najviac hovorov a dotazníkov som riešil s Floridou, ale veľmi často komunikujem aj s New Jersey, NY Rangers a s Columbusom," uviedol Pekarčík v rozhovore.

Aj vďaka dobrým výkonom, výbornému korčuľovaniu a veľkej produktivite sa prepracoval medzi čierne kone draftu. Už o pár týždňov uvidíme, či jeho meno vysloví zástupca jedného z tohto kvarteta tímov. Môže sa však stať, že to bude niekto úplne iný.