Main Content

Preview MS v hokeji 2010: Predzápasové analýzy ku všetkým zápasom 8.dňa

piatok, 14. máj 2010 10:08 | Autor: TASR

Preview MS v hokeji 2010: Predzápasové analýzy ku všetkým zápasom 8.dňa
Preview MS v hokeji 2010: Predzápasové analýzy ku všetkým zápasom 8.dňa

V rýchlom tempe sa dnes v noci prehupol šampionát do svojej prostrednej etapy. Štyri mužstvá budú bojovať o záchranu, a ďalších dvanásť, si to v dvoch skupinách rozdá o osem miesteniek do štvrťfinále.

 Slováci v tomto výbere nechýbajú a tak sa už dnes popoludní môžeme tešiť na ďalšie vystúpenie našej reprezentácie, tento krát proti Dánsku. Do bojov zasiahne aj Kanada, Fínsko, či Švédsko, takže sa bude rozhodne na čo pozerať… Osemfinále začína!


Slovensko vs. Dánsko - Skupina E


Základná misia je splnená a nový tréner Glen Hanlon, doviedol svoj nový tím do osemfinále. Mnohí mali obavy ako obstojíme v pomerne silnej, kvázi ruskej konkurencii. Naši reprezentanti, ale dokázali urobiť aj dôležitý posledný krok a zaručili si tak postup z druhého miesta, pričom si prenášajú aj tri body do skupiny E. Naopak Kazachstan podľa očakávania smeruje do skupiny o záchranu, kde sa bude snažiť udržať v elitnej kategórii. Slováci do tretice, proti Kazachstanu predviedli solídny výkon, aj keď ani v tomto stretnutí sa nevyhli slabšiemu miestu, tentokrát na začiatku tretej tretiny, kedy sme aj inkasovali. Našťastie všetky ostatné góly padli do brány súpera. Dva krát sa presadil Ivan Čiernik, prvý gól strelil Marek Zagrapan, z trestného strieľania sa presadil Tomáš Tatár a skóre uzavrel lišiacky spoza bránky Andrej Podkonický. Všetko to istil zo zadu výborným výkonom Peter Budaj a tak si slovenskí hokejisti výhrou 5 : 1, zveľadili skóre na 10 : 6. Čaká nás teda boj o štvrťfinále a hneď v prvom zápase narazíme na najväčšie prekvapenie šampionátu. Dáni urobili tento rok dieru do hokejového sveta. V základnej skupine senzačne porazili Američanov aj Fínov a podľahli iba domácim Nemcom. Pravdu povediac nikto presne nevie, čo sa dá od nabudeného súpera očakávať a tým pádom sa treba, čo najzodpovednejšie pripraviť na všetko. Exkluzívnu pozornosť si zaslúži hlavne duo z NHL, Frans Nielsen a Peter Regin, najproduktívnejší hráči tímu. Dáni spolu hrajú už dlho a sú veľmi dobre zohratí, ale my by sme sa nemali nechať zaskočiť. V náš prospech hovorí aj vzájomná bilancia. S Dánmi sme si skrížili hokejky doteraz šesť krát, pričom sme  iba raz odišli porazení. Na tomto fóre sa náš posledný vzájomný zápas skončil víťazstvom Slovákov, v jednoznačnom pomere 8 : 0, pred šiestimi rokmi na majstrovstvách sveta v Českej republike.

Náš Tip : 1 = výhra Slovensko / kurz 1,65 - betsson.com

Odporúčané tipy :
Handicap -1,5/+1,5 = Slovensko -1,5 / kurz 2,00 – betsson.com
1 x 2 (vrátane predĺženia) = Slovensko / kurz 1,32 – betsson.com
Víťazstvo Slovenska / kurz 1,45 - bwin.com
Koľko gólov streli tím 1? (Slovensko) = viac ako 2,5 / kurz 1,40 - bwin.com





Kanada vs. Nórsko - Skupina F


Prekvapenie na úkor favorita, prekvapujúco neobišlo ani Kanadu. Písali sme, že javorové listy by potrebovali silnejšieho súpera a zdá sa, že postačilo aj Švajčiarsko. Kanaďania absolútne nezvládli posledný duel v základnej skupine a podľahli Švajčiarom 1 : 4, keď jediný presný zásah zaznamenal mladučký Tavares. Dovtedy úplne suverénny kanadský výber, teda nevyhral svoju skupinu a musel sa uspokojiť s druhým miestom. Pred osemfinále sa ešte črtala veľká posila, ale Sydney Crosby odmietol pozvánku do národného výberu. Nóri si už na jedného favorita vyšliapli, ale že by dokázali uhrať vyrovnanú partiu s Kanadou, sa asi nedá povedať. Kolíska hokeja už určite nezaváha druhý krát za sebou a Nóri teda nemajú nárok na body z tohoto zápasu. Severania si v poslednom zápase z chuti zastrieľali a vyprevadili Francúzov s výsledkom 5 : 1 do boja o záchranu. Ak by sa im podarilo postúpiť do štvrťfinále, bol by to pre nórsky hokej veľký úspech. Kanada má naopak vždy iba tie najväčšie ambície a bude chcieť, čo najskôr napraviť svoje zaváhanie.

Náš tip : 1

Odporúčané tipy :
Celkové skóre (reg.hrací čas) = menej ako 6,0 / kurz 1,80 – betsson.com
 


Fínsko vs. Bielorusko - Skupina E

Hokejisti z krajiny tisícich jazier doslova ušli  hrobárovy z lopaty, v poslendom zápase základnej skupiny proti USA. Dánsko zapríčinilo, že sa dvaja favoriti skupiny stretli o holú existenciu na šampionáte. Fíni vyhrali tesne 3 : 2 a tak nakoniec ostal čierny Peter v rukách Američanov, ktorí si zahrajú iba skupinu o záchranu. Držitelia bronzovej medaily z olympiády vo Vancouveri nevstúpili do turnaja najlepšie, ale posledné dva zápasy zabojovali a prepracovali sa tak až na čelo D skupiny. A to aj napriek tomu, že disponujú negatívnym skóre 5 : 6. Vo fínskom výbere sa ukazuje v dobrom svetle hlavne druhý brankár Petri Vehanen, ktorý v posledných dvoch dueloch inkasoval len dva góly z rovných 50 striel. Bielorusi neprekročili svoj tieň, keď obsadili tretie postupové miesto, ale rozhodne ani nesklamali. Keďže si nakoniec poradili iba s Kazachstanom, do osemfinálovej časti si neprenášajú ani bod. Minulý rok skončil bieloruský výber na šiestom mieste a aj teraz budú určite nepríjemným súperom pre všetkých. Na druhej strane Fíni potvrdia svoju vzostupnú formu a mali by v tomto stretnutí uspieť.

Náš Tip : 1

Odporúčané tipy :
Handicap -2/+2 = Fínsko -2 / kurz 1,90 – betsson.com
Celkové skóre (reg. hrací čas) = menej ako 5,5 / kurz 1,72 – betsson.com
Remíza / kurz 6,75 - bwin.com (je to veľký risk, ktorý sa však môže oplatiť)


Švédsko vs. Lotyšsko - Skupina F

Veru ani tu nie je všetko tak jednoznačné, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Tri korunky síce vyhrali svoju skupinu a prenášajú si tri body, ale spolu s nimi sa zviezli aj Česi a Nóri. Švédi majú od optimálnej formy ďaleko. Prvý zápas zvládli a vyhrali nad susedmi z Nórska 5 : 2. Druhý duel sa poriadne natrápili s outsiderom z Francúzska a ledva zvíťazili o jediný gól 3 : 2. V tom poslednom, už naopak nestačili na Čechov a podľahli tesne 1 : 2. K tomu sa im zranil útočník Weinhandl, u ktorého sa opäť objavili symptómi otrasu mozgu a pozvánku reprezentovať odmietli aj hviezde dvojičky z NHL, Henrik a Daniel Sedinovci. Napriek týmto udalostiam, ale ostávajú v tomto zápase favoritom. Lotyši podobne ako Bielorusi neoslnili, no svoju úlohu teda postup do osemfinále, splnili. S Kanadou a Švajčiarskom ťahali za kratší koniec, ale po súboji s Talianskom sa tešili z výhry 5 : 2. Lotyšsko v tejto fáze turnaja už nemá čo stratiť a tak sa bude snažiť, čo najviac znepríjemniť život svojim súperom. Švédi už takpovediac nemajú na čo čakať a mali by výrazne zapnúť, ak sa chcú pobiť o medailové priečky.

Náš tip : 1

Odporúčané tipy:

Handicap -2,5/+2,5 = Švédsko -2,5 / kurz 1,85 – betsson.com