Main Content

PO 1. TRETINE: Máme tlak, máme šance a vedieme o gól

sobota, 13. máj 2023 19:50 | Autor: Róbert Kalnický

Hokejisti Slovenska
Hokejisti Slovenska | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti po prvej tretine vedú nad domácou reprezentáciou 1:0.

Mali sme výborný úvod a hneď po 44 sekundách vybojoval za lotyšskou bránou puk Cehlárik, ktorý uvoľnil Sukeľa a ten otvoril skóre. V ďalších minútach sa naši hokejisti prezentovali aktívnym forčekingom a robili domácim problémy. V piatej minúte pálil Rosandič, Šilovsa jeho projektil poriadne popálil v lapačke. O pár okamihov mal tutovku Regenda, ale ani on nepridal druhý gól.

Po prvej reklamnej prestávke prišli aj prvé dobré okamihy Lotyšov, ale Čuksteho strelu kryl Škorvánek. Na opačnej strane sa potom pripomenul Hudáček. Deviata minúta priniesla strelu Keninša, ktorú Škorvánek videl a v kľude pokryl. V desiatej minúte po úsilí Hrvíka s Pánikom pálil spomedzi kruhov Kelemen, ale netrafil bránu. O pár okamihov sa z rohu do šance natlačil Cehlárik, ale Šilovs kryl jeho strelu na bližšiu tyč.

V 12. minúte sa rútil zboku na Škorvánka Bukarts. Náš brankár lízol puk a vytlačil ho vedľa brány. O dve minúty neskôr hrozil z bezprostrednej blízkosti Tamáši, ale Šilovs bol pritlačený na bližšej tyčke. Dobré okamihy prinieslo ďalšie striedanie našej prvej formácie, Ivanov puk však do brány nedotlačil nik.

V 17. minúte pálil Jánošík, jeho strelu chcel dorážať Cehlárik, ale letiaci puk nezasiahol. Vyrovnanie na hokejke mal Balcers, ktorý si do šance prikorčuľoval z druhej vlny, ale nášho brankára neprekonal. Dobré šance mali následne Kňažko aj Koch, ale Šilovs držal domácich. V záverečnej minúte zaváhal Kňažko, ale Abols spoluhráča nenašiel. 43 sekúnd pred koncom Sukeľ dorážal Cehlárikov pokus, ale trafil hornú tyč.