Main Content

PO 2. TRETINE: Tento zápas sa stále dá vyhrať

sobota, 13. máj 2023 20:11 | Autor: Róbert Kalnický

Miloš Kelemen
Miloš Kelemen | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti po druhej tretine zápasu s Lotyšskom remizujú 1:1.

Ako prvý pohrozil Abols, následne to skúšal Balinskis, ale Škorvánek zasiahol. V druhej minúte hrozil Hudáček, ale v súboji jeden proti jednému fauloval Čuksteho. Domáci v presilovej hre mali veľké problémy so založením akcie, najvyäčšiu šancu mal Dzierkals, ale Škorvánek bol pripravený.

V šiestej minúte sa okolo brány obtočil Hudáček, ale Šilovs sa stihol presunúť. O pár okamihov nás vystrašil Balcersov teč, ale ten sa do brány nezmestil. Ďalšie úseky priniesli strelu Grmana, brankár domácich nemal problémy. Následne predviedol krasojazdu Hudáček, najskôr pálil on, potom Cehlárik, ale Šilovs si pripísal úspešné zákroky.

Následne mali prečíslenie dvoch proti jednému Chromiak a Regenda, prvý menovaný ale neprihral. O pár sekúnd sa dvaja na obranca rútili Okuliar s Chromiakom, ale ani toto nevyšlo. Šancu si vypracoval znovu aj Hudáček, ale pokus na opačnú žrď nebol úspešný. V trinástej minúte pálil Tamáši, Regendova dorážka skončila na bočnej sieti.

V štrnástej minúte nás Lotyši na vyše minútu zavreli, ale Škorvánek kryl všetky pokusy domácich. Po reklamnej prestávke Okuliar hral so zlomenou hokejkou, za čo si vyslúžil dvojminútový trest. Hneď v úvode nás vystrašila rana Zileho, ale trafil iba plexisklo. Následne Daugavins časoval puk na Abolsa, ten však puk nezasiahol. Dobré pozície mali Bukarts aj Dzierkals, ale Škorvánek bol pripravený. O pár okamihov Škorvánek vytiahol čarovný zákrok po krížnom pase Jaksa. 

Okuliar po naskočení z trestnej lavice išiel do šance, ale neuspel. Následne stratil puk na modrej čiare a Abols sa dostal do samostatného úniku, ktorý s prehľadom premenil a vyrovnal na 1:1. Po inkasovanom góle sme zatlačili Lotyšov, ale bez želaného efektu.