Main Content

PERFEKTNÉ: Slováci vydreli triumf nad domácou reprezentáciou!

sobota, 13. máj 2023 21:30 | Autor: Róbert Kalnický

Škorvánek a Kňažko
Škorvánek a Kňažko | zdroj: TASR

Hokejisti Slovenska zvíťazili nad Lotyšskom 2:1!

Tretia tretina odštartovala strelou Bukartsa, ale Škorvánek bezpečne kryl pokus od modrej. Prvé vážnejšie pokusy Slovenska mali Chromiak a Regenda, ale Šilovs bol pripravený. V tretej minúte sa dobre uvoľnil Lantoši, ale jeho pokus skončil u Šilovsa. Následne Sukeľ našiel v druhej vlne Gajdoša. Šilovsova lapačka bola však na takýto projektil pripravená.

Lotyšské prečíslenie dvoch proti jednému vyzeralo veľmi nebezpečne, ale perfektne sa vrátil Tamáši. Po Šilovsovej chybe v rozohrávke pálil Lantoši, ale jeho projektil zblokovali obetaví obrancovia. Do náznaku úniku sa tlačil Hudáček, Jaks ho však výborne križoval. V ôsmej minúre sa rútil dopredu Regenda, ale neuspel. Na opačnej strane protiútoku pálil Dzierkals.

Následne Lotyši vyhrali čisté buly a z kruhov pálil Bukarts. Znovu však do Škorvánka. Druhú polovicu tretej tretiny otvorila Kochova delovka, ktorú do siete dopravil kapitán Marek Hrivík. Po strelenoom góle hrozil Rosandič, ale Šilovs si pripísal úspešný zákrok. Hrozili aj Lotyši, ale dva pokusy Bukarts nevyšli. 

Následne sa do dvoch pozícií dostal Mamčics, ale Škorvánek výborne reagoval. Lotyšský tlak vyústil do ďalšieho slovenského vylúčenia. Dvojminútový trest za nedovolené bránenie odišiel na trestnú lavicu Grman. V úvodnom nápore Lotyšov po strele Bukartsa dorážal Dzerins, ale podržala nás konštrukcia brány. Pri napádaní za bránou súpera následne fauloval Cehlárik a Lotyši sa dostali do presilovej hry o dvoch hráčov.

V početnej výhode o dvoch hráčov pálilli Abols a Jaks, ale neuspeli. Ťažké okamihy prišli aj vo presilovej hre o jedného hráča, no hrozili sme aj my. Tamáši ale Regendov puk do brány nedostal. Následne Lotyši napadli našich hráčov, Daugavins skratovo konal proti Kochovi, Mamčics napadol Hudáčka , ale rozhodcovia tam videli len vzájomné tresty.

V hre štyroch proti štyrom sa hralo z jednej strany na druhú, ale Lotyši odvolali brankára Šilovsa. Úvodné okamihy sme dobre držali puk ďaleko od brány, následne však Kelemen vyhodil puk na zakázané uvoľnenie. Záverečný nápor Lotyšov priniesol strely Balinskisa a Batnu. Následne sa hralo šiesti proti piatim a Škorvánek vychytal aj Bukartsa.