Main Content

OFICIÁLNE: Švédsky tím sa rozlúčil so slovenským reprezentantom

streda, 17. máj 2023 09:03 | Autor: Róbert Kalnický

Alex Čiernik
Alex Čiernik | zdroj: TASR

Švédsky hokejový klub Södertälje SK sa rozlúčil s mládežníckym slovenským reprezentantom Alexom Čiernikom. Kariéra 18-ročného hokejistu tak bude pokračovať na novom mieste.

Čiernik prišiel do Södertälje ešte v roku 2020 do dorasteneckého tímu. Postupne sa prepracoval aj k prvému seniorskému štartu. V ročníku 2022/2023 už sa stal stabilnou súčasťou seniorského hokeja, no jeho tím mu vedľa príležitostí nedával. Aj preto po svetovom šampionáte juniorov putoval Čiernik na hosťovanie do tímu Västerviks IK. V ňom odohral dokopy 10 zápas, v ktorých mal bilanciu 2 góly a 4 asistencie.

Podľa portálu eliteprospects.com by kariéra nádejného slovenského útočníka mohla pokračovať práve vo Västervikse. V lete Čiernik prejde vstupným draftom do kanadsko-americkej NHL, kde mu je predpovedaná pozícia v druhom alebo treťom kole draftu. Všetko však nasvedčuje tomu, že ešte minimálne jeden rok na severe Európy pridá. Na prelome rokov 2023 a 2024 môže poslednýkrát v kariére reprezentovať Slovensko na majstrovstvách sveta juniorov.