Main Content

Martinský zimný štadión sa otrasie v základoch: V Turci sa uskutoční prestížne MMA podujatie

streda, 24. máj 2023 10:26 | Autor: Róbert Kalnický

CFN
CFN | zdroj: Colosseum Fight Night

Už túto sobotu zažije martinský hokejový štadión špeciálny večer. Na druhom galavečeri v histórii organizácie sa stretnú MMA bojovníci Colosseum Fight Night nielen zo Slovenska, ale z celej Európy pod pravidlami K1 a MMA. Na všetky dôležité otázky ohľadom tohto podujatia, budúcnosti organizácie odpovedal jeden z najpovolanješích - zakladateľ gymu Martin Milan.

Medo, prosím ťa takto na začiatok predstavil by si sa nám?

Ahojte moje skutočné meno je Martin Milan, ale všetci ma poznajú ako Medo. Som rodák z mesta Martin, teda z dedinky pri Martine. Dnes som hlavným trénerom a zakladateľom gymu Colosseum MMA a hlavným organizátorom Colosseum Fight Night.

Ako si spomenul Colosseum fight night prezradil by si nám, o čo vlastne ide?

Colosseum Fight Night vznikol ako výsledok práce nášho tímu. Chceli sme pred domácim publikom odprezentovať zápasníkov, ktorých sme za 4 roky vychovali. Miestny galavečer bol pre nás dobrý nápad ako to spraviť, a keďže CFN 1 malo obrovský úspech tak sme počítali s tým, že vytvoríme CFN 2. Z Colosseum Fight Night sa stala organizácia, ktorá má oveľa väčšie plány, ako byť len miestnou organizáciou a ohlasovať len miestnych zápasníkov.  

Kedy Colosseum Fight Night vzniklo a  ako?

Prvá myšlienka vznikla v zárodkoch vtedy, keď sme plánovali urobiť gym, keďže mňa táto myšlienka už roky trápila. Najprv prišli myšlienky, že vytvorím klub, avšak po jeho vytvorení prišli myšlienky, že čo s ním ďalej. Samozrejme sme chceli zápasiť, čo sa nám aj podarilo chodili sme po zápasoch a amatérskych ligách ale chceli sme vytvoriť niečo svoje a zanechať tak stopu na pôde bojových športov v rámci Slovenska a Česka.

Na sociálnych sieťach CFN sme mohli vidieť ohlásenie aj teba ako zápasníka ako to teda je?

Áno na CFN 2 budem zápasiť. Je to môj veľký sen zápasiť doma. Môj súper je Konrad Lega pod pravidlami SEMI PRO MMA, vo váhovej kategórií do 84 kg.

 

 

Čo pre teba tento zápas znamená?

Tento zápas pre mňa znamená strašne veľa. Ako som spomínal, som rodený Martinčan a Martin je môjmu srdcu strašne blízky. Napriek tomu, že ma v tomto meste veľa vecí hnevá, nedám naň dopustiť. Už ako mladý som chodil na základnú školu, kde som navštevoval ako aktívny fanúšik rôzne zápasy martinských klubov (hádzaná, hokej) a veril som, že jedného dňa tam budem stáť aj ja a ľudia mi budú fandiť, tak ako som ja fandil športovcom v martinským dresoch.

Prezradíš nám, ako teraz vlastne funguješ? Si v príprave na zápas, celý tento galavečer organizuješ a zároveň aj trénuješ chalanov na svoje zápasy?

Sedieť na troch stoličkách zároveň je pre niekoho možno nepredstaviteľné. Niekto si to možno ani nevie predstaviť, čo všetko to obnáša, aké to je náročné. Ľudia, ktorí nikdy netrénovali bojové športy si nevedia predstaviť ani len to, aké je to trénovať len sám seba. K tomu všetkému sa pridávajú starosti ohľadom organizácie CFN a zároveň aj zodpovednosť vychovávať šikovných chalanov, aby to neboli len nejakí priemerní zápasníci. Pri tomto všetkom treba skĺbiť iba kvalitu a kvalitných ľudí. Sám by som sa pripraviť nedokázal, a preto v tomto prípade musím vyzdvihnúť chalanov, ktorí v podstate pripravujú mňa. Je to Roman Hulla s chalanmi z gymu, Ivan Svitek a Ondrej Cetkovský z Arte Suave gym Martin (BJJ), ktorí nám pomáhajú.  S Romanom Hullom sme pred nedávnom absolvovali zápasnícky kemp v American Top Team Zahreb. Takisto by sa toto všetko nedalo spraviť, keby nemám okolo seba skvelý organizačný tím, ktorý dokáže 90% vecí urobiť bezo mňa. Starajú sa o celý chod organizácie, všetko pripravujú a ja som len ten, ktorý dá posledné slovo pri rozhodovaní. Takisto musím vyzdvihnúť chalanov, ktorí sa pripravujú aj samostatne, z mladých chlapcov sme vychovali dospelých chlapov, ktorí sa dokážu o seba postarať. Dokážu ísť sami trénovať. Tie tréningy si vedia zostaviť každý podľa seba a následne na skupinových tréningoch už ladíme len detaily. Keby okolo mňa neboli kvalitní ľudia, tak by sa na týchto troch stoličkách by sa sedieť nedalo. Sám som zvedavý, ako to vypáli. Verím v ľudí okolo seba, verím v sám seba, že to spolu zvládneme a odpálime strechu štadióna na Martinské hole.

27.5.2023 a zimný štadión Martin načo všetko sa môžeme tešiť?

Počas večera zažijeme zápasy pod pravidlami MMA a K1 . Aktuálne sa môžeme tešiť na 15 zápasov (11 profi a 4 amatérske pravidla MMA). V prípade záujmu dozvedieť sa viac o našej ceste navštívte naše sociálne siete www.cfn.sk alebo instagram/facebook – Colosseum Fight Night

 Aké sú tvoje sny s CFN?

Moje sny s CFN sú veľké, keby som ich teraz vyložil na stôl pre niekoho by boli až nepochopiteľné, ale ja viem, že s ľuďmi okolo mňa tieto sny dokážeme naplniť. Chceme, ale ísť krok po kroku, od jednej akcie k druhej. Nepreskakovať ani jeden schod. Práve vďaka tomu viem, že dokáže po tých schodoch vy stúpať veľmi vysoko.

Aké najbližšie akcie pod záštitou CFN môžeme očakávať?

Tento rok chystáme ďalšie tri akcie pod záštitou Colosseum Fight Night. Viac Vám zatiaľ nemôžem povedať, ale ak osobne navštívite 27.5.2023 Zimný štadión Martin (CFN2) dozviete sa viac, nakoľko tu všetky naše plány odprezentujeme.