Main Content

Preview: Slovenská Corgoň liga, 33. kolo: Celý víkendový program

piatok, 14. máj 2010 15:11 | Autor: Štefan Álló

Preview: Slovenská Corgoň liga, 33. kolo: Celý víkendový program
Preview: Slovenská Corgoň liga, 33. kolo: Celý víkendový program

Dnešné dni sa nám uplývajú predovšetkým sledovaním hokejových majstrovstiev sveta, ale popri tom máme na programe cez víkend aj posledné kolo našej najvyššej futbalovej súťaže – Corgoň ligy.

Pred analýzou posledného kola si zosumarizujeme dianie v uplynulom týždni:

• Majstrovský titul získalo mužstvo Žiliny, keďže zvíťazilo nad Dunajskou Stredou 4:0. Momentálne má Žilina 5 bodový náskok pred druhým Slovanom.
• V utorkovom finále Slovenského pohára zvíťazili hráči Slovana nad Trnavou hladko, 6:0.
• Po prehre 6:0 vo finále pohára tréner Spartaka Trnava, Milan Malatinský, rezignoval z postu hlavného trénera
• Ďalšia trénerská výmena nastala v Dunajskej Strede, kde prácu trénera Kurta Gargera prevzal doterajší asistent, Mikuláš Radványi.
• Získaním Slovenského pohára Slovan umožnil štvrtému tímu z tabuľky účasť v európskom pohári.
• Stále visí otázka nad vypadávajúcim z trojice Košice, Dunajská Streda a Petržalka



Dukla Banská Bystrica – MŠK Žilina


Dukla v minulom kole prehrala na pôde Slovana 2:0. Do zápasu nastúpili s vedomím, že im tretie miesto a s ním účasť v Európskej lige  už nemôže ujsť. Tento krát však nastúpia proti novému majstrovi republiky. Žilina získala v minulom kole titul majstra, keď vyhrala nad Dunajskou Stredou 4:0. Aj keď majú obe mužstvá svoje tabuľkové postavenie isté, hráči Dukly sa chcú so svojimi priaznivcami a odchádzajúcim trénerom Jankechom rozlúčiť víťazstvom.

Začiatok zápasu: 
sobota, 15. máj, 18:00
Náš tip: 1X ( kurz 1,35 na bwin.com )

Odporúčané tipy:

Výhra B. Bystrice 2,50 na bwin.com
Výhra B. Bystrice alebo remíza – kurz 1,35 na bwin.com



 


FK DAC 1904 Dunajská Streda – Spartak Trnava


Obe mužstvá vstúpia do zápasu s novými trénermi. Dunajská Streda prehrala v Žiline 4:0 a v boji o záchranu sa pobije hlavne s Petržalkou. Trénerskú lavičku obsadil asistent Kurta Gargera, Mikuláš Radványi.  V mužstve vládne chaos, stále je veľa nevyriešených otázok. Ak sa chcú Dunajskostredčania zachrániť v lige, musia bezpodmienečne vyhrať. Aj v kuchyni Spartaka sa udiali počas týždňa zmeny. Po nevýrazných výkonoch i vysokej prehre vo finále pohára rezignoval tréner Malatinský, ktorého v poslednom kole nahradí Peter Zelenský.

Začiatok zápasu:  sobota, 15. máj, 18:00
Náš tip: 1 ( kurz 1,50 na bwin.com )

Odporúčané tipy:

výhra Dunajskej Stredy – kurz 1,50 na bwin.com






MFK Petržalka – FK Senica

Po prehre v Ružomberku sa mužstvo Petržalky dostalo na posledné miesto v ligovej tabuľke. Zverencom Petra Fiebra chýba šťastie v koncovkách, keďže s vypracovaním šancí problém nemajú.  Petržalčania nemajú osud vo vlastných rukách, ani prípadná výhra im nezabezpečí zotrvanie v lige. Ako prvé, však musia zvíťaziť nad Senicou, a čakať na zaváhanie súperov. Mužstvo Senice pláva v tichých vodách. V poslednom kole s decimovaným kádrom prehrali na domácom ihrisku proti Nitre 1:2. S domácimi priaznivcami sa rozlúčili prehrou.

Začiatok zápasu:
  sobota, 15. máj, 18:00
Náš tip: 1X

Odporúčané tipy:

Výhra Petržalky – kurz 1,35 na bwin.com





FC Nitra – ŠK Slovan Bratislava


Nitra v minulom kole senzačne vyhrala na pôde Senice 1:2, a stále si drží dôležité štvrté miesto v tabuľke. Definitívnu účasť v Európskej lige im zaručí aj prípadná remíza v zápase. Vedenie mužstva chce prilákať čo najviac divákov na tribúny a preto pristúpilo k zníženiu cien lístkov na sobotňajší duel.  Slovan po víťazstve 6:0 vo finále Slovenského pohára nekončí futbalový ročník s prázdnymi rukami. Hráči po zisku pohára oslavovali so svojimi fanúšikmi na michalovskom štadióne a upravili si tak čiastočne chuť po neúspešnom boji o majstrovský titul.

Začiatok zápasu:
  sobota, 15. máj, 18:00
Náš tip: 1X (1,36 na bwin.com)

Odporúčané tipy:

Výhra Nitra – kurz 2,50 na bet365.com
výhra Nitry alebo remíza – kurz 1,36 na bwin.com



 


MFK Dubnica – MFK Košice

Mladé mužstvo Dubnice pod vedením Petra Gergelyho predvádzalo výborný futbal počas jarnej časti sezóny a ako prvé mužstvo z dolnej časti tabuľky si vybojovalo istotu zotrvania v najvyššej súťaži. Treba dodať, že celkom zaslúžene. Košičania sa po výhre nad Prešovom v minulom kole odlepili od dna ligovej tabuľky. Od definitívnej záchrany delí mužstvo Milojeviča jediný bod, ktorý môžu získať práve na pôde Dubnice.

Začiatok zápasu:  sobota, 15. máj, 18:00
Náš tip: 1X


 


1.    FC Tatran Prešov – MFK Ružomberok

V tomto zápase majú hlavne Ružomberčania o čo hrať, keďže ešte stále môžu atakovať štvrté miesto v tabuľke. Mužstvo Prešova už nemôže v tabuľke postúpiť vyššie, ani zostup im nehrozí. O to väčší je tlak na hráčov Ružomberka, keďže v prípade dosiahnutia štvrtého miesta majú možnosť na účinkovanie v Európskej lige.  Okrem toho sa chcú hráči dôstojne rozlúčiť s odchádzajúcim trénerom Strakom.

Začiatok zápasu:  sobota, 15. máj, 18:00
Náš tip:X2 ( 1,49 na bwin.com )

Odporúčané tipy:

výhra Ružomberok  - kurz 2,80 na bet365.com
remíza alebo výhra Ružomberok – kurz 1,49 na bwin.com