Main Content

Liverpool sa ešte nevzdáva, tvrdí Glen Johnson

utorok, 13. marec 2012 12:54 | Autor: Roman Bobaľ

Liverpool sa ešte nevzdáva, tvrdí Glen Johnson
Liverpool sa ešte nevzdáva, tvrdí Glen Johnson | zdroj: Roman Bobaľ pre Sport7.sk

Krajný obranca „The Reds“ Glen Johnson si myslí, že ak sa Liverpool nekvalifikuje do budúcoročného vydania Ligy Majstrov, bude to pre klub veľkým sklamaním a to napriek tomu, že jeho tím vybojoval prvú trofej po šiestich rokoch.

Len pred pár dňami sa dostal Liverpoolu do finále Carling Cupu, v ktorom  odohral na národnom štadióne New Wembley dramatický zápas s waleským Cardiffom, ktorý napokon v penaltovom odstrele aj pokoril. Okrem toho je stále v hre o finále prestížnejšieho FA Cup–u. Vo štvrťfinále narazí na Stoke City.

V lige je to však úplne inak. Aj napriek vysokému nasadeniu a dravým výkonom herne The Reds upadajú a Kennyho Dalglisha môže tešiť len defenzíva s naším Martinom Škrteľom. V tabuľke sa nachádzajú na siedmom mieste a na priečky, ktoré by zaisťovali aspoň baráž do Ligy Majstrov, strácajú už 13 bodov.
„Myslím si, že táto sezóna bude pre nás sklamaním, ak sa nekvalifikujeme do ligy majstrov. Bol to náš primárny cieľ. Našou úlohou je vždy skončiť na miestach zaisťujúcich Ligu Majstrov.”

Johnson však sľubuje, že Liverpool sa v boji o prvú štvorku ešte nevzdáva. “Sme už 13 bodov za Arsenalom, začína to byť naozaj ťažké, potrebujeme kopu šťastia, pretože matematicky nie je nemožné dostať sa na tieto pozície. Budeme preto stále bojovať!”

Čo ak by Liverpool vyhral aj FA Cup? Johnson sa domnieva, že to by mohlo sezónu Liverpoolu predsa len skrášliť. ,,Dúfajme, že po Carling Cupe získame aj FA Cup, ktorý by nám umožnil zabudnúť na to, či sme v top štvorke alebo nie.”

Tímom z Premier League sa v tejto sezóne v Európskych pohároch síce nedarí, no o jej vyrovnanosti a atraktívnosti nemožno pochybovať. ,,Raz som počul, ako Steven Gerrard povedal, že tím, ktorý teraz máme je lepší, než ten, ktorý v minulosti nemal problém kvalifikovať sa do Ligy Majstov. V lige sú ďalšie štyri tímy, ktoré bojujú o pozvánku do Ligy majstrov a to hovorí za to, aká je Premier League vyrovnaná a kvalitná.”

Napriek tomu, že Liverpool v posledných rokoch nepatrí medzi najúspešnejšie anglické kluby stále má medzi hráčmi obrovský cveng. ,,Dôvod prečo ľudia chcú hrať za Liverpool je ten, že chcú vyhrávať trofeje. Je skvelé, že sme tento rok konečne niečo vyhrali. Každý hráč chce získať toľko medailí a trofejí, koľko sa len dá…”

Anglický reprezentant sa vyjadril aj na margo Harry Redknappa, ktorý zrejme povedie Albion na Euro 2012. ,,Musím povedať, že Kenny Dalglish a Harry Redknapp sú si podobní. Je to veľký muž a najmä dobrý tréner. Pôsobí na mňa pokorne a k hráčom sa správa s úctou.”

Glen Johnson bol v minulosti spojovaný s prestupom do Realu Madrid. Hovorilo sa aj o tom, že sa učí španielčinu. I keď s “The Reds” podpísal novú zmluvu nepopiera, to, že by jedného dňa chcel hrávať i v zahraničí. ,,Nemám dôvod opúšťať tento klub, chcel by som tu ostať ďalšie dva roky. Zvykol som si, spoluhráči sú ku mne prívetiví a tunajšie vedenie je fantastické. V Liverpoole si užívam každú minútu. Nikdy som veľmi nepremýšľal o tom, že by som chcel  jedného dňa hrávať v zahraničí, avšak nikdy nehovor nikdy. Veľa hráčov by si rado zahralo aj v inej súťaži. Preto nemôžem povedať, že by som takúto ponuku odmietol (naráža na záujem Realu Madrid pozn. red.).”