Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (15.3.)

štvrtok, 15. marec 2012 12:29 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (15.3.)
Správy dňa z anglickej Premier League (15.3.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

CHELSEA: Po včerajšom nádhernom galaprestavení Chelsea a Neapolu bol šťastnejší anglický klub, ktorý si vybojoval po predĺžení postup do štvrťfinále Ligy majstrov. Obrovskú radosť z postupu neskrýval dočasný tréner tímu Roberto Di Matteo, ktorý vyhral svoje tretie stretnutie z troch, odkedy vymenil na lavičke “The Blues“ André Villasa-Boasa. ,,Zažil som mnoho skvelých futbalových večerov, ale musím povedať, že tento sa zapíše do histórie klubu,” vyhlásil Di Matteo. 

CHELSEA:
Didier Drogba, ktorý bol včera neskoro večer azda hlavným hrdinom dramatického zápasu Chelsea s Neapolom, sa po zápase nechal počuť, že dúfa v zotrvanie v Chelsea aj po tejto sezóne. ,,Dúfam, že moje dobrodružstvo v Chelsea bude pokračovať ešte poriadne dlho!“

MANCHESTER UNTIED:
Dimitara Berbatova v budúcej sezóne obliekať dres Manchestru United už zrejme neuvidíme. Manažér červených Diablov Alex Ferguson priznal, že bulharský útočník Old Trafford po sezóne zrejme opustí. ,,Obáva sa, že nebude dostatočne nastupovať za prvý tím, čo je v jeho veku 31 rokov jeho cieľom. Je pre mňa ťažké mu niečo také garantovať, čo ho však môže viesť k prestupu do iného klubu,” vyjadril sa Alex Ferguson. ,,Uvidíme na konci sezóny čo sa stane,” dodal.

MANCHESTER UNITED:
Alex Ferguson zvažuje, že sa počas leta pokúsi získať z Realu Madrid tureckého reprezentačného záložníka Nuriho Sahina, ktorý sa vo svojej prvej sezóne v drese Pusiniek zatiaľ nedokázal výraznejšie presadiť.

MANCHESTER UNITED:
Brazílsky záložník Anderson, ktorý si poranil podkolennú šľachu, bude United chýbať minimálne 5 týždňov. Fergusona teší aspoň fakt, že sa do zostavy vracia Antonio Valencia, ktorý si doliečil zranenie stehenného svalu a nastúpiť by mohol už dnes v odvete osemfinále Európskej ligy proti Athleticu Bilbao.

MANCHESTER CITY:
Roberto Mancini si bude musieť na novú zmluvu s Manchestrom City počkať minimálne do konca tejto sezóny. V médiách sa špekulovalo o tom, že majitelia klubu predĺžia zmluvu s trénerom Citizens už v najbližších dňoch, no keďže Mancini má platný kontrakt aj na budúci ročník vraj sa nemajú kde ponáhľať.

CHELSEA:
Majiteľ Chelsea Roman Abramovič má výrazný vplyv na rozhodovanie o tom, ktorých hráčov Chelsea kúpi a ktorých nie. Podľa Evening Standard sa Abramovič rozhodol, že prioritou Chelsea bude v lete získanie útočníka Altético Madrid Rademala Falcaa.

LIVERPOOL:
Jamie Carragher obdivuje hru kapitána svojho tímu Stevena Gerrarda a po tom ako Gerrard strelil hetrik do siete Evertonu (3:0) Carragher vyhlásil, že ide o zrejme druhého najlepšieho záložníka v anglickej histórií hneď po Bobbym Charltonovi.