Main Content

Chelsea na chvíľu umlčala neprajníkov, Abramovič pouč sa!

štvrtok, 15. marec 2012 14:04 | Autor: Jakub Vaverka

Chelsea na chvíľu umlčala neprajníkov, Abramovič pouč sa!
Chelsea na chvíľu umlčala neprajníkov, Abramovič pouč sa! | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Včerajší dramatický zápas medzi Chelsea a Neapolom nám poodhalil viacero dôležitých právd. Majiteľ FC Chelsea Roman Abramovič by sa z neho mohol ponaučiť ...

Pred včerajším zápasom Chelsea s Neapolom pasovala široká futbalová verejnosť do pozície postupujúceho Neapol. Partenopei prišli na Samford Brdige s vizitkou tímu, ktorý vyhral posledných 6 zápasov v rade a doma dokázal Chelsea po výbornom výkone poraziť 3-1. Fanúšikovia Chelsea však verili, že tím, ktorý sa v poslednom čase zmietal v kríze, či už hernej alebo personálnej, sa v stredu večer vzkriesi ako Fénix z popola a postúpi ďalej.

Krátky popis priebehu zápasu

Chelsea sa v úvode stretnutia snažila diktovať tempo hry a loptu držala na kopačkách častejšie ako Neapolčania. Tí však boli v úvode nebezpečnejší a gólové šance Hamšíka a Cavaniho volali po góle. Petr Čech však tím podržal ako už dlhšiu dobu nie a to povzbudilo hráčov The Blues do ďalšieho boja. Prišli góly Drogbu a Terryho a Chelsea bola zrazu na koni. Exportným gólom však znížil Inler, ktorého presný zásah razom posúval do štvrťfinále Neapol. Mužstvo zo Stamford Bridge sa však nevzdávalo a naďalej “bušilo“ do súpera, ktorý začal kopiť chyby. Jedna z nich prišla približne 15 minút pred koncom, keď hostia zahrali v šestnástke rukou a rozhodca Brych nariadil pokutový kop. Loptu si nepýtal Juan Mata, ktorému to v poslednom čase z penált príliš nesype a ani Fernando Torres, ktorého séria bez gólu pokračovala. Na biely bod si guľaté čudo nakoniec sebavedomo postavil Frank Lampard a svojim gólom dostal Stamford Bridge do extázy. V zápase, ktorý spočiatku nudil sme časom mohli sledovať stále viac a viac akcie, ktorá vyvolávala u divákov, ktorí tento duel sledovali, doslova infarktové stavy. Stretnutie  skončilo po riadnej hracej dobe 3-1 a muselo sa predlžovať.    V ňom rozhodol exportným gólom Branislav Ivanovič a keď už Neapol skórovať nedokázal, postúpila ďalej všetkými odpisovaná Chelsea.

Lopta je stále guľatá

Opäť sa tak potvrdili slová, že futbal je nevyspytateľný a lopta je guľatá. Tím, na ktorého postup by pred zápasom stavil málokto hral od 1. do 120. minúty ani nie tak oslnivo, ako srdcom. Keď musel kapitán John Terry striedať kvôli zraneniu, bolo vidieť, že z ihriska sa mu príliš nechce, no musel. Nezamieril však do šatní, ale neprezlečený a v drese povzbudzoval svojich spoluhráčov až do samého konca. V predĺžení už chytali viacerých hráčov na oboch stranách kŕče, no mužstvá už mali striedania vyčerpané a napríklad David Luiz odohral skoro celé druhé predĺženie s natiahnutým svalom.  Chelsea, ktorá bola pred dvoma týždňami odpisovaná a radená k priemeru Premier League vymenila kouča a Roberto Di Matteo zatiaľ dokáže s tímom divy. Z troch zápasov, ktoré pod jeho vedením The Blues hrali, vyhrala Chelsea všetky so skóre 7-1.
 
Abramovič pouč sa!

Včera večer sme videli nádherné stretnutie, o ktorého atraktivitu sa postarali obe mužstvá. Nepochybujeme o tom, že medzi vami by sa našlo mnoho fanúšikov, ktorí by želali postup do štvrťfinále obom tímom. Šťastný však môže byť len jeden a zrejme právom je nim Chelsea. Tá totiž vstala z popola a herne v posledných dňoch neuveriteľne ožila. V posledných týždňoch sme vás informovali o tom aké veľké zmeny sa na Stamford Bridge chystajú. O tom, že sa hľadá nový tréner. Možno aj vďaka tomuto zápasu sa konečne v Chelsea zmení kurz správnym smerom. Rozprávkovým koncom tohto príbehu by totiž nebolo to, že v lete prídu na Stamford Bridge ďalšie posily za desiatky či stovky miliónov eur a nový tréner “spasiteľ“, pod ktorým sa začne triasť stolička skôr ako si na ňu sadne, ale to, že by Di Matteo pokračoval v tom, čo rozbehol André Villas-Boas a urobil z Chelsea konečne mužstvo, ktoré si zakladá na dlhodobej práci a nie len na peniazoch. Staršia generácia hráčov Chelsea na čele s Drogbom, Terrym a Lampardom potvrdila, že stále s ňou treba počítať. “The Blues” majú výborné mužstvo, ktoré sa však potrebuje trochu nadýchnuť a nie len furt tlačiť na pílu…