Main Content

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#3 Marec)

piatok, 16. marec 2012 17:02 | Autor: Roman Bobaľ

 Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#3 Marec)
Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#3 Marec) | zdroj: Roman Bobaľ pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám ďalší diel našej populárnej rubriky „elitná jedenástka týždňa“. Tento krát sme zohľadnili výkony hráčov v osemfinále Ligy Majstrov a v ligových súťažiach z Anglicka, Španielska, Talianska, Nemecka a Francúzska.

BRANKÁR

Londýnska Chelsea si v stredu víťazstvom nad Neapolom doslova zachránila sezónu a vo veľkej miere za to vďačí svojej opore v bráne Petrovi Čechovi. Jednotka českej reprezentácie v stretnutí proti silnému Neapolu predviedla viacero dôležitých zákrokov, ktoré udržali Chelsea “nad vodou”. V zlom bude na Čecha spomínať aj náš Marek Hamšík, ktorému na začiatku zápasu neuveriteľným zákrokom prekazil radosť z otváracieho gólu. 
 
Zápasová štatistika: 5 striel na bránu, 13 striel mimo brány, 8 rohových kopov


OBRANCOVIA

Tréner Sir Alex Ferguson môže ďakovať Swansea, že zdolali miliardársky Manchester City, ktorý po tejto prehre opäť ponúkol „červeným diablom“ pozíciu lídra tabuľky. Zápas bol jedinečný nielen pre strelca jediného gól v zápase Moorea ale aj pre stredného obrancu domácich Stevena Caulkera, ktorý odohral vynikajúce stretnutie. Počas 90. minút ukázal špičkovú defenzívnu prácu a útočníci Citizens boli z jeho sebavedomého výkonu značne nervózni.

Zápasová štatistika: Čisté konto

Po menšej odmlke sa ocitol v našej elitnej 11-ke opäť belgický reprezentant Thomas Vermaelen, ktorý je momentálne snáď v životnej forme. Na ihrisku bol v stretnutí s Newcastle ako doma, hral zodpovedne v obrane a zároveň bol nebezpečný v útoku. To najlepšie si odložil na nadstavený čas druhého polčasu, keď za nerozhodného stavu 1-1 vbehol do šestnástky a po nádhernom centri od Aarona Ramseyho strelil „Last minute“ gól do siete „Strák“.

Zápasová štatistika: 1 strelený gól

Zrejme obrovské sklamanie prežívajú fanúšikovia Neapolu, ktorý na Stamford Bridge dostali Stop v Lige Majstrov od Chelsea, ktorá ich porazila 4:1 (prvý zápas skončil 3:1 pre Neapol). Veľký výkon v tomto stretnutí predviedol kapitán “The Blues” John Terry. Okrem toho, že bol spoľahlivý v defenzíve a pôsobil na mužstvo ako tmel bol platný aj v útoku, keď hlavičkou po centri z rohového kopu menil stav na priebežných 2:0.

Zápasová štatistika: 1 strelený gól

ZÁLOŽNÍCI

Kapitán „The Reds“ Steven Gerrard pravdepodobne zobral Merseyside derby s Evertonom (3-0) veľmi vážne, pretože ako  stredopoliar dokázal vybojovať 3 gólmi svojmu tímu plný počet bodov, ktoré Liverpool nevidel v lige už zopár kôl.

Zápasová štatistika: Hetrik

Arjen Robben po návrate na trávniky potvrdzuje, že je pre Bayern Mníchov nenahraditeľným mužom a špekulácie o jeho odchode z Mníchova sú len nepravdivými bludmi. Bavori strelili v posledných 2 zápasoch dokopy 14 gólov a Robben mal na nich obrovský podiel. V stretnutí s Hoffenheimom (7:1) si pripísal do štatistík 2 góly a 2 asistencie.  Holandský krídelnik nadviazal na tento víkend aj o pár dní neskôr, keď v odvete osemfinále Ligy majstrov proti švajčiarskemu Bazileju rozvlnil sieť dvakrát a pridal aj ďalšiu asistenciu. Za bilanciu štyroch gólov a troch asistencií v dvoch zápasoch by sa veru nemusel hanbiť ani Wayne Grétzky v jeho najlepších rokoch v NHL, nie to futbalový stredopoliar.

Zápasová štatistika proti Hoffenheimu: 2 strelené góly, 2 asistencie
Zápasová štatistika proti Bazileji: 2 strelené góly, 1 asistencia

Ďalším hráčom, ktorý vynikal v zostave Bavorov v oboch spomínaných zápasoch bol francúzsky krídelnik Franck Ribéry. 28-ročná opora Bayernu Mníchov v utorok zaznamenala netradičný hetrik asistencií v zápase Ligy Majstrov proti FC Bazilej, vo všetkých prípadoch smerovali na Maria Goméza. Nadviazal tak na podobný kúsok, ktorý predviedol cez víkend proti Hoffenheimu, proti ktorému zaznamenal gól a tiež tri asistencie. Ribéryho celková bilancia za dva zápasy 1 gól a 6 asistencií. Viete o vhodnejšom mužovi na tento post?

Zápasová štatistika proti Hoffenheimu: 1 strelený gól, Hetrik asistencií
Zápasová štatistika proti Bazileji: Hetrik asistencií

Zostavu stredopoliarov v našej elitnej 11-ke uzatvára spoluhráč nášho Vladimíra Weissa ml.  Phillip Coutinho. Brazílsky talent, ktorý je v Espanyole na hosťovaní, bol v stretnutí s Rayom Vallecano (5-1) veľmi blízko k hetriku, no v konečnom dôsledku aj jeho dva góly do veľkej miery pomohli barcelonskému tímu k tomu, aby sa vrátil do bojov  o miestenky do Ligy majstrov či Európskej ligy.

Zápasová štatistika: 2 strelené góly

ÚTOČNÍCI


Kandidátov na miestenky do útočnej formácie bolo v tomto týždni neúrekom. Hetriky zaznamenali napríklad Joaquin Larrivery alebo Kalu Uche a preto ich mená v našom zozname figurovali po víkendových zápasoch. Po výkonoch Maria Goméza a Cristiana Ronalda v lige majstrov sme však museli našu elitnú 11-ku mierne upraviť.

V elitnej 11-ke týždňa nemohol chýbať Lionel Messi, ktorý cez víkend proti Racingu Santander (2:0) potvrdil, že je vo famóznej forme. ,,Leo” sa postaral o oba góly stretnutia a je tak hlavným dôvodom toho, že Barcelona je stále teoreticky v hre o ligový titul. Určite stojí za zmienku, že Messi strelil v posledných 4 zápasoch, na ktoré nastúpil, 12 gólov.

Zápasová štatistika: 2 strelené góly

Zrejme najlepší výkon týždňa predviedol 26-ročný nemecký kanonier Mario Goméz, ktorý dokázal zaznamenať v priebehu dvoch zápasov dokopy sedem gólov. Strelecky sa “zahrial” najprv v domácej súťaži, keď si jeho hetrik odniesol Hoffenheim (7-1). To však ešte netušil, že o štyri dni neskôr zveľadí svoje štatistiky o ďalšie štyri presne zásahy, ktoré nastrieľal do siete švajčiarskeho majstra. Nemecký reprezentant bol tak veľmi blízko k vyrovnaniu rekordu Lionela Messiho spred týždňa, ktorý strelil 5 gólov do siete Leverkusenu.

Zápasová štatistika proti Hoffenheimu: Hetrik
Zápasová štatistika proti Bazileji: 4 strelené góly

Meno Cristiana Ronalda v elitnej 11-ke sme pochopiteľne nemohli vynechať. Portugalský virtuóz predviedol v priebehu posledných 7 dní dva vynikajúce výkony. Najprv sa blysol v ligovom zápase proti Realu Betis (3-2), keď Pusinky dvoma gólmi vykúpil za nepriaznivého stavu 1-2 a nedal tak príležitosť Barcelone priblížiť sa Realu v tabuľke bližšie. Ďalšie 2 góly si kapitán portugalskej reprezentácie pripísal v osemfinále Ligy majstrov proti  CSKA Moskva.

Zápasová štatistika proti Realu Betis: 2 strelené góly
Zápasová štatistika proti CSKA Moskve: 2 strelené góly