Main Content

Bayern Mníchov v hre o ďalšiu posilu: Príde nástupca Manuela Neuera?

streda, 5. júl 2023 09:11 | Autor: TASR

Bayern Mníchov
Bayern Mníchov | zdroj: Google

Nemecký futbalový klub FC Bayern Mníchov si podľa informácií renomovaného novinára Fabrizia Romana vyhliadol ako potenciálnu posilu na brankársky post Gruzínca Giorgiho Mamardašviliho. Dvadsaťdvaročný brankár vzbudil záujem Bavorov vďaka výkonom v drese španielskej Valencie.

Denník Sport Bild uviedol, že Bayern hráča skautoval a došlo aj ku kontaktu medzi zástupcami oboch strán, zatiaľ však nedošlo k žiadnym konkrétnym rokovaniam. Neočakáva sa, že Mamardašvili by v Allianz aréne okamžite nastupoval. Vo veku 22 rokov by mal čas na to, aby sa v budúcnosti etabloval ako nástupca tridsaťsedemročného kapitána Manuela Neuera, ktorý oblieka dres Mníchovčanov od sezóny 2011/12.

O gruzínsku brankársku jednotku sa podľa Romana zaujímajú aj viaceré kluby z anglickej Premier League a talianskej Serie A. Mamardašvili má platnú zmluvu s Valenciou do roku 2027. Valencia má za sebou nevydarený ročník v La Lige, keď obsadila 16. priečku a od pásma zostupu ju delili iba dva body. Mamardašvili bol tímovou jednotkou a odchytal všetkých 38 ligových duelov.