Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (16.3.)

piatok, 16. marec 2012 18:44 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (16.3.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (16.3.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk

Zimné prestupové obdobie je už za nami, no prestupové špekulácie sú stále v kurze. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o ďalšie špekulácie, ktoré obleteli svet futbalu v posledných hodinách.

Poznáme štvrťfinálové dvojice Ligy majstrov a Európskej ligy
Dnes na obed sa vyžrebovali štvrťfinálové dvojice Ligy majstrov a Európskej ligy. Šlágrom štvrťfinále Champions League bude bez pochýb súboj Barcelony s AC Miláno. V európskej súťaži číslo dva bude divákov zrejme najviac lákať súboj Athletico Bilbao so Schalke.
Prehľad štvrťfinálových dvojíc Ligy majstrov nájdete tu >>>
Prehľad štvrťfinálových dvojíc Európskej ligy nájdete tu >>>

Guardiola aj Allegri si uvedomujú silu súpera
,,Skôr či neskôr musíte naraziť aj na tímy, akými sú Bayern, Real či Barcelona. Jednoducho to musí prísť, ak chcete získať trofej," povedal tréner AC Miláno Massimiliano Allegri po tom ako v žrebe dostal jeho tím za súpera Barcelonu. ,,AC Miláno má jeden z najlepších tímov s fantastickými hráčmi. Vyhrať Ligu majstrov znamená zdolať najlepších a Miláno patrí medzi nich,” reagoval tréner Barcelony Pep Guardiola.

Di Matteo je zdržanlivý
Roberto Di Matteo po dnešnom žrebe štvrťfinále Ligy Majstrov povedal, že v tejto fáze súťaže už neexistujú ľahkí súperi.  Chelsea si nakoniec zmeria sily s Benficou Lisabon, na čo bola v Londýne mierne optimistická odozva. "Je to pre nás dobrá správa, ale nezáleží na tom, na koho narazíte v tejto fáze,” povedal zástupca Chelsea pri žrebe Ron Gourlay.

Deschampsa žreb nepotešil

Tréner Marseille Didier Deschamps nebol po žrebe štvrťfinále po tom ako jeho tímu pripadol Bayern Mníchov veľmi nadšený. "Bude to náročné, veľmi náročné. Čo sa týka sily, tak Bayern sa zaraďuje hneď za španielsku dvojicu Real Madrid, FC Barcelona,” vyhlásil.

Hiddink poškuľuje po Raúlovi
Španielska futbalová legenda Raúl síce rokuje so Schalke o novej zmluve, no nakoniec možno po sezóne z Nemecka odíde. O jeho služby má totiž údajne veľmi eminentný záujem ruská Machačkala na čele s Guusom Hiddinkom, ktorý v odľahlých ruských končinách buduje konkurencieschopný tím. 

Piqué je omilostený

Stopér FC Barcelona mal pôvodne od španielskej futbalovej asociácie dostať za červenú kartu a diskusie s rozhodcami v nedávnom období aj dodatočný trest, no nakoniec bol omilostený a Kataláncom bude k dispozícii v najbližšom víkendovom kole.

Odemwingie mimo

Peter Odemwingie z WBA bude definitívne svojmu mužstvu vo víkendovom kole Premier Leaguje chýbať. Nigérijčan vynechá zápas s Wiganom kvôli zranenému lýtku.

Anelka sa uchytil

Nicolas Anelka nastúpil na svoj vôbec prvý súťažný zápas vo svojom novom tíme  Shanghai Shenhua, kam prišiel z londýnskej Chelsea. Francúz pri svojom premiérovom štarte dokonca skóroval, no prehre 2-3 na ihrisku Beijing Guoan nezabránil.

Juventus chce Van Persieho aj Suáreza

Arsenal a Liverpool sa budú musieť mať v lete na pozore aj pred Juventusom, ktorý vraj plánuje kúpiť z týchto tímov ich veľké opory – Robina Van Persieho a Lusia Suáreza.

Žilina chce DAC rozbiť
Zajtra hostí MŠK Žilina v treťom jarnom kole DAC Dunajská Streda a z tábora Šošonov sa ozývajú hlasy o tom, že domáci by chceli súperovi nadeliť poriadnu „latu“ a potešiť tak svojich fanúšikom.