Main Content

Preview MS v hokeji 2010: Predzápasové analýzy ku zápasom 9.dňa

sobota, 15. máj 2010 17:40 | Autor: TASR

Slovenská reprezentácia má za sebou prvé nepodarené vystúpenie a bol z toho veru poriadny výprask. Cez víkend si naši chlapci oddýchnu, ale čakajú nás aj tak zaujímavé zápasy. 74. majstrovstvá sveta nás neprestávajú udivovať a tak uvidíme, aké prekvapenie nám ponúkne ďalší hrací deň.


Rusko vs. Nemecko - Skupina E


Zdá sa, že Rusi berú zisk zlatého hattricku naozaj veľmi vážne. V základnej skupine, ruskí hokejisti nezakopli ani raz a veselo si tak dokráčali do osemfinále so šiestimi bodmi. Zápasy so Slovenskom a Bieloruskom, vyhrali zhodne 3 : 1, ale niake oslnivé výkony to veru z ich strany neboli. S Kazachstanom strelili ešte o gól viac a zvíťazili 4 : 1. Napriek tomu, to ešte stále nie je to pravé orechové a preto tréner Bykov neváhal, len čo vypadol Pittsburgh z play off, pozval do reprezentácie hviezdne duo Malkin, Gonchar. Tí pozvánku neodmietli a pridal sa k nim aj Pavel Dacjuk z Detroitu Red Wings, čo znamená, že sila ruského výberu ešte poriadne vzrastie. Doteraz sa podľa očakávania staral o ofenzívu prvý ruský útok, v zložení Ovechkin (3+0), Siomin (1+2), Fiodorov (0+3). Nemcom sa pri tohtoročnej organizácii majstrovstiev sveta mimoriadne darí a po troch výborných výkonoch disponujú dvomi výhrami a jednou tesnou porážkou s Fínskom v pomere 0 : 1. Hlavne výhra nad Dánskom mala pre Nemcov cenu troch bodov, ktoré si prinášajú do osemfinále. Domáci hokejisti majú po dlhej dobe dobre rozbehnutý šampionát a aj ich herný prejav pôsobí lepšie ako po minulé roky. Navyše ich posilní obranca Vancouveru Canucks, Christian Ehrhoff. Bude to teda určite zaujímavý zápas, kde nebudú mať Rusi nič zadarmo a budú musieť hrať naplno celých 60 minút. Nemci budú iste veľmi hrýzť, ale na prípadné body si nesiahnu.

Náš tip :
1

Odporúčané tipy:
Celkové skóre (regulárny hrací čas) = menej ako 6,5 / kurz 1,40 - bwin.com
1 X 2 Hendikep (regulárny hrací čas) -1/+1 = Rusko -1 / kurz 1,33 - bwin.com




Švajčiarsko vs. Česká republika - Skupina F


Z doterajšieho priebehu majstrovstiev a z pohľadu dosiahnutých výsledkov oboch mužstiev, to bude asi najzaújmavejší zápas deviateho hracieho dňa. Česká republika vstúpila do turnaja suverénnym víťazstvom 6 : 2 nad Francúzskom, ale v ďaľšom priebehu to už taká sláva nebola. Nečakané zaváhanie prišlo proti Nórom, keď českí reprezentanti zrejme podcenili situáciu a podľahli slabšiemu súperovi o jeden gól 2 : 3. Česi teda mali čo zachraňovať a posledný zápas s tromi korunkami nakoniec aj doviedli do víťazného konca. Postúpili teda s tromi bodmi a teraz na nich čaka prekvapujúci víťaz B skupiny. Švajčiari na prekvapenie všetkých ešte neokúsili trpkosť prehry. Po zápasoch s Talianskom a Lotyšsko by to ešte nebolo nič mimoriadne, ale keď po výbornom výkone zdolali aj favorizovanú Kanadu 4 : 1, upútali tým na seba oveľa väčšiu pozornosť. Kvalitu Švajčiarskeho výberu odzrkadluje aj fakt, že v troch dueloch v základnej skupine inkasoval iba dva góly a strelil ich rovných desať. Čo sa súčasnej formy týka, tak najlepším tipom na výsledok by mohla byť kludne remíza. Keď si ale spomenieme na povestné české štastíčko, tak sa jazýček na váhach prikláňa viacej k našim západním susedom.

Náš tip : X2 

Odporúčané tipy:
Výhra Českej republiky - kurz 1,75 - bwin.com
1 X 2 Hendikep (regulárny hrací čas) +1/-1 = Česko -1 / kurz 2,30 - bwin.com