Main Content

Premier League chce viac chrániť rozhodcov: Tresty budú prísnejšie

utorok, 1. august 2023 08:09 | Autor: TASR

Premier League
Premier League | zdroj: Premier League

Vedenie anglickej Futbalovej asociácie (FA) a Premier League varovalo hráčov, že im hrozia prísnejšie tresty za nevhodnú konfrontáciu s rozhodcami v rámci opatrení zameraných na potlačenie nešportového správania sa na ihriskách.

Cieľom orgánov FA je zmeniť prístup hráčov a trénerov k arbitrom, ktorým chcú kompetentní poskytnúť viac rešpektu i ochrany.

Nová "Charta účastníka" oprávňuje rozhodcov k prísnejším zásahom voči neprijateľnému správaniu. Za opakované prehrešky voči rozhodcom hrozia hráčom pokuty, arbitri zasa dostanú viac voľnosti v udeľovaní kartových trestov pri konfrontácii s dvoma alebo viacerými hráčmi. "Chceme, aby hráči, tréneri a fanúšikovia naďalej prejavovali svoju vášeň, ale tieto nové opatrenia sme zaviedli s cieľom zabezpečiť, aby sa neprekročila hranica nevhodného správania sa na ihrisku," uviedol výkonný riaditeľ Premier League Richard Masters.

Výkonný riaditeľ FA Mark Bullingham k novým opatreniam dodal: "Futbal má silu spájať a inšpirovať všetkých, ktorí hrajú a sledujú hru. Chceme poskytnúť rozhodcom rešpekt a ochranu, ktorú si zaslúžia."