Main Content

Vytvára Montreal priestor pre Juraja Slafkovského?

pondelok, 7. august 2023 07:35 | Autor: Róbert Kalnický

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: TASR

Montreal Canadiens zohral dôležitú úlohu pri včerajšom trejde Erika Karlssona. Habs totiž posilnili brankársky post a obranu, no naopak sa vzdali hneď tandemu útočníkov.

Dres kanadského celku nebude ďalej obliekať skúsený útočník Mike Hoffman, o výmene ktorého sa špekulovalo už dlhšiu dobu. 33-ročný Kanaďan sa stal novou posilou San Jose Sharks a uvoľnil miesto v ofenzíve pre mladších hráčov. Jeho výkony totiž neboli dosatočne uspokojivé, takže sa ho klub pokúšal vymeniť už dlhšie.

Druhým odchodom z organizácie Habs je Rem Pitlick. 26-ročný Američan odštartoval uplynulú sezónu v Lavale, no po tom, ako začali Montreal zmietať zranenia, smeroval do prvého tímu. Pitlick ukázal veľký potenciál a mohol hrať nie len na krídle, ale aj na poste stredného útočníka.

Tieto výmeny naznačujú, že Montreal chce viac zapojiť do hry aj Juraja Slafkovského. Draftová jednotka z roku 2022 by mala prevziať v tíme dôležitejšiu rolu. Spolu s ním do organizácie pribudol Alex Newhook. Práve táto mladá krv by sa mala postarať o prísun bodov v novej sezóne.