Main Content

REBRÍČEK: 10 tímov NHL v najlepšej forme (Power Rankings #6)

utorok, 20. marec 2012 14:33 | Autor: Peter Ligas

REBRÍČEK: 10 tímov NHL v najlepšej forme (Power Rankings #6)
REBRÍČEK: 10 tímov NHL v najlepšej forme (Power Rankings #6) | zdroj: Peter Ligas pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám ďalší diel rubriky, v ktorej vám budeme každý pondelok podvečer prinášať rebríček desiatich aktuálne najlepšie hrajúcich tímov NHL (alebo ak chcete NHL POWER RANKINGS).

   Los Angeles Kings (35-25-12)

Nebolo to tak dávno keď najväčším problémov LA bola strelecká potencia. Mnoho zápasov prehratých na nulu alebo s jedným vsieteným gólom. Ako sa zdá, táto kríza je už preč a LA začína mohutne finišovať pri play-off pretekoch, ktoré sa každým dňom blížia ku koncu. V posledných deviatich zápasoch Kings skórovali až 32 krát, čo robí priemer na zápas viac ako 3,5 gólu. S Jonathanom  Quickom v bráne je to smrteľná kombinácia.

  Dallas Stars (39-28-5)


Dallas zatiaľ presne kopíruje príklad Phoenixu. Ten vo februári neprehral ani zápas, čo mu na chvíľu vynieslo prvú pozíciu v divízie, no hneď potom prišla 5 zápasová séria prehier. Dallas až do stredy ťahal sériu 11 zápasov s bodovým zápisom. To ho automaticky vynieslo na 1. miesto v divízii, no momentálne už len o skóre pred Phoenix. Zapríčinili to 2 prehry, ktoré prišli v stredu s Winnipegom a v piatok s Chicagom. Hneď v utorok sa stretávajú Phoenix a Dallas v domácej aréne Stars, v boji o prevé miesto v divízii.

  Colorado Avalanche (39-30-5)


Z posledných 7 zápasov odchádzalo Colorado z ľadu bez bodu len jediný raz. Vo výbornej forme je aj brankár Semyon Varlamov. Z posledných 11 štartov prehral iba 2 krát, priemer  1,35 gólu na zápas a viac ako 95% hovoria za všetko. Výbornú úvodnú sezónu má aj hviezdy mladík Gabriel Landeskog. V úvodných 74 zápasoch v profilige má na konte 47 bodov za 21 gólov a 26 asistencií a vedie tabuľku produktivity nováčikov. Minulý týždeň dokázalo Coloradu vziať body len New Jersey a aj to za výhru až po nájazdoch.

  New Jersey Devils (41-27-5)


 Neobvyklá sezóna od Devils. Žiadne výraznejšie výkyvy, síce žiadne dlhé série výhier no ani prehier. Z posledných 7 zápasov prehrali len proti Philadlphii, Pittsburghu a Rangers, čo sú momentálne absolútne špičky ligy. Ak sa im podarí udržať si za sebou Ottawu, 6. miesto vo východnej konferencii sa zdá byť viac ako reálnym. V tomto týždni majú na programe až 4 zápasy, z ktorých 3 odohrajú na súperových ľadoch.

  New York Rangers (45-20-7)

Ďalší rozpačitý týždeň od Rangers. Zo štyroch zápasov doma 2 prehrali a ak si budú chcieť vylepšiť chuť, budú musieť v ďalších dvoch domácich zápasoch v tomto týždni výrazne zabrať. Odkedy vyhrali Rangers 14. februára v Bostone, prehrali v riadnom hracom čase až 9 zápasov. Čo však musí byť naozaj znepokojivé je, že z 9 zápasov, ktoré odohrali s tímami, ktoré sú momentálne na pozíciách zaručujúcich play-off, vyhrali len dva.

  Nashville Predators (42-22-8)

Už teraz silný Nashville sa pred blížiacim sa play-off ešte viac posilní. Z KHL už nič nebráni návratu Alexandra Radulova, ktorý by sa mohol ocitnúť v zostave Predators ešte koncom tohto mesiaca v zápase proti Detroitu. Keď sa pozrieme na už teraz výbornú súpisku Nashvillu, po príchode ruského kanoniera to bude viac ako smrteľná kombinácia. Veď kto by už nemal rešpekt pred prichádzajúcim Radulovom, produktívnym Eratom, bratmi Kostitsynovcami, bombardérom od modrej Webberom a kope tehál v bráne menom Rinne? 

  Chicago Blackhawks (40-25-8)

Február je už dávno za nami a takisto je dávno zabudnutá aj forma Chicaga z toho mesiaca. V tomto týždni zaznamenali plný počet bodov, keď porazili aj vedúci tím NHL St. Louis. Angažovanie Johnnyho Oduyu sa ukázalo ako dobrý krok, aj keď bol mnohými expertmi kritizovaný. Corey Crawford bol za výborné výkony ocenený honorom 2. hviezdy týždňa čo mu určite dodá sebavedomie aj do ďalších bojov.

  Philadhelphia Flyers (42-22-8)

Ilya Bryzgalov musel vypiť koncom februára nejakú živú vodu, lebo to čo predvádza v tomto mesiaci, nespoznáva asi ani on sám. Ruský gólman získal už druhý krát po sebe cenu najlepšieho hráča týždňa. Jediná prehra v riadnom hracom čase ktorú Phillies utrpeli v tomto mesiaci, bola so Sergeiom Bobrovskym v bráne. Ostatných 9 zápasov odchytal Bryzgalov a Philadhelphia neodchádzala z ľadu bez bodu ani raz.

  St. Louis Blues (46-19-8)

 Kto by si pred sezónou pomyslel, že Blues budú prvý tím, ktorý si zabezpečí istú pozíciu v play-off. Bolo takých asi veľmi málo. A aj z toho mála sa po prvých 13 zápasoch sezóny ¾ museli oddeliť. Potom však prišiel Ken Hitchock a zázraky sa začali diať. Ako prišiel na lavičku, Blues majú bilanciu 40-12-8. V prípade že strelili 3 góly a viac, neodišli z ľadu bez bodu ani raz a to takých zápasov už bolo požehnane. V tomto týždni síce po dlhej dobe opäť prehrali, no taktiež si zaistili už isté miesto v play-off a to sobotnou výhrou v Tampe. Týmto sa však ciel v základnej časti nekončí, Bluesmani sú na najlepšej ceste k zisku President Trophy a to len druhýkrát v histórii klubu.

  Pittsburgh Penguins (44-21-6)

 Ani prerušenie ich úžasnej 11 zápasovej série výhier Philadhelphiou nezobralo Pittsburghu prvé miesto v dnešnom rebríčku. Pens sa dotiahli na rozdiel jediného bodu na vedúci Rangers a pri ich terajšej forme ani vedúce St. Louis nemusí byť nedostižné. Talizman klubu a zároveň kapitán, Sidney Crosby, sa konečne opäť vrátil do zápasového kolotoča a v troch zápasoch po návrate zaznamenal 5 bodov. Evgeni Malkina na ceste za Hart Trophy už pravdepodobne nezastaví ani piesočná búrka, tak ako bude nedostihnuteľný aj v kanadskom bodovaní.