Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (27.8.): Debakel Slovana, blamáž Sloveniek a veľký návrat z NHL?

nedeľa, 27. august 2023 12:11 | Autor: Róbert Kalnický

Arto Sieppi
Arto Sieppi | zdroj: TASR

Vitajte pri novej rubriky ohľadom hokejových noviniek. Pripravili sme si pre vás päť zaujímavostí, ktoré prinieslo uplynulých 24 hodín.

Debakel Slovana

Hokejisti HC Slovan Bratislava vycestovali na predsezónny turnaj do talianskeho Bolzana. Zverenci trénera Jána Pardavého narazili na tvrdú realitu. Po pohodovom víťazstve proti Grazu (8:0) čelili súperovi iného kalibru. Proti celku zo slovenského hlavného mesta sa postavili hráči švajčiarskeho Fribourgu-Gotterón. Účastník najvyššej švajčiarskej súťaže Belasých nešetril a po výsledku 9:1 si pripísal pohodový triumf.

Blamáž Sloveniek

Slovenské hokejistky majú za sebou aj posledné vystúpenie na svetovom šampionáte kategórie 1-A. Zverenkyne Arta Sieppiho nedokázali ani tentokrát bodovať a podľahli Rakúsku 1:2. O jediný presný zásah nášho národného tímu sa postarala Nikola Rumanová. Slovenky sa s druhou najvyššou kategóriou prekvapivo lúčia. Hoci do Číny cestovali s cieľom postúpiť, realita bola úplne iná. V piatich stretnutiach dokázali streliť len štyri góly a bez bodu obsadili poslednú šiestu pozíciu.

Veľký návrat z NHL

Podľa portálu eliteprospects.com by sa do Ruska mohol vrátiť brankár Anton Khudobin. Dlhoročná opora Dallasu sa na sezónu začala pripravovať s účastníkom VHL z Krasnojarsku. Kariéra 37-ročného gólmana sa pomaly, ale isto blíži ku svojmu koncu. Vlani sa presunul do organizácie Chicaga Blackhawks, no v profilige odchytal len jedno stretnutie, v ktorom šesťkrát inkasoval.

Špekulácie o Svetovom pohári

Svetový pohár by sa opäť mohol vrátiť. Tentokrát v roku 2025. Zámorské médiá sa predbiehajú v tom, kto napíše presnú zostavu jedného z favoritov zo Severnej Ameriky. Jedno je však isté. Podobné náznaky už tu boli v minulosti. Definitíva zatiaľ stále nepadla, takže hovoriť o tom, že opäť sa bude hrať najlepší hokej na svete je priskoro.

Tatar s Halákom stále čakajú

Koniec augusta sa pomaly, ale isto blíži. Slovenskí hokejisti Tomáš Tatar a Jaroslav Halák stále nemajú nové pôsobiská. Situácia sa začína dynamicky vyvíjať. Stále sa hovorí, že obaja hráči sú predbežne ústne dohodnutí. Ani jeden z nich však neprezradil svoje nové pôsobisko. Navyše, v Tatarovom prípade je možné, že pred sezónou bude musieť absolvovať try-out v kempe svojho možného budúceho nového zamestnávateľa.