Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (28.8.): Nečakány koniec kariéry, debut Lopušanovej i trejd v NHL + BONUS

pondelok, 28. august 2023 10:35 | Autor: Róbert Kalnický

Nela Lopušanová
Nela Lopušanová | zdroj: TASR

Nová rubrika Hokejové news pokračuje svojim druhým dielom. V uplynulých 24 hodinách sa udialo opäť mnoho zaujímavého. Prinášame vám prehľad najdôležitejších vecí.

Fínska hviezda sa lúči

Fínsky hokejový útočník Joonas Donskoi sa vo veku 31 rokov rozlúčil so svojou profesionálnou kariérou. Šikovného útočníka limitujú následky po otrasoch mozgu. Niekdajší fínsky reprezentant si zahral v profilige postupne za San Jose Sharks, Colorado Avalanche a Seattle Kraken. Počas uplynulého ročníka však už do akcie vôbec nenaskočil.

Útočník Michaloviec sa sťahuje

Vedenie HK Dukla Ingema Michalovce už v uplynulých dňoch deklarovalo, s ktorými hráčmi nepočíta. Jedným z nich je aj kanadský útočník Joseph Garreffa. 24-ročný forward si však už našiel nový angažmán. Jeho kariéra bude pokračovať v Alpskej hokejovej lige v tíme Meran/Merano.

Štartuje Liga majstrov

Počas tohto týždňa odštartuje hokejová Liga majstrov. Jediným slovenským zástupcom bude extraligový majster z HC Košice. Zverenci Dana Cemana odštartujú už 31.8. na ľade švajčiarskeho Bielu. 2.9. ich potom čaká domáci zápas proti Servette Ženeva.

Práce na trejde v NHL

V kanadsko-americkej NHL sa pomaly, ale isto začína blížiť trejd. Anaheim Ducks a Toronto Maple Leafs diskutujú výmenu minimálne piatich mien. Zámorské médiá zatiaľ nezverejnili oficiálne mená, no podľa posledných špekulácií by sa mohlo jednať o Nicka Robertsona či Urha Vääkänäinena.

Nela Lopušanová debutovala v zámorí

Nela Lopušanová má za sebou debut v Severnej Amerike. Slovenský klenot v prvom prípravnom stretnutí zažiaril. Lopušanová hneď ukázala, že má veľké kvality a strelila 4 góly, ku ktorým pridala asistenciu.

BONUS: Kapitán reprezentácie oslavuje

Kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie Marek Hrivík dnes oslavuje svoje 32. narodeniny. Žilinský odchovanec sa aktuálne pripravuje na novú sezónu, ktorú strávi vo farbách švédskeho IF Leksand. Šikovný stredný útočník bude aj v sezóne 2023/2024 asistentom kapitána. V mene redakcie Sport7.sk mu želáme všetko len to najlepšie!