Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (29.8.): Posily pre Colorado i Prešov, nový klub Haláka?

utorok, 29. august 2023 10:28 | Autor: Róbert Kalnický

Jaroslav Halák
Jaroslav Halák | zdroj: TASR

Tretia časť rubriky Hokejové news je tu. Uplynulých 24 hodín prinieslo opäť viacero zaujímavých momentov, ktoré si prinesieme v dnešnej časti.

Prešovské posily

HC Prešov v sezóne 2023/2024 bude môcť počítať aj so službami dvojice skúsených hokejistov. Do organizácie Koňarov pribudli obranca Ján Ťavoda a útočník Ladislav Ščurko. Ťavoda v uplynulej sezóne pôsobil v Humennom, s ktorým dokázal vyhrať celú druhú najvyššiu súťaž. Ščurko si vlani zahral za Spišskú Novú Ves, Humenné, ale aj extraligový Prešov. 

Ďalšia nová tvar v Colorade

Colorado Avalanche získalo do svojich radov fínskeho útočníka Joela Kivirantu. 27-ročný rodák z Vantaa pôsobil v uplynulej sezóne v Dallase Stars, za ktorý odohral 70 duelov. V nich strelil 8 gólov a pridal 1 asistenciu. Počas play-off naskočil do 15 stretnutí so ziskom 5 kanadských bodov. Kiviranta je súčasťou Hviezd od sezóny 2019/2020. Colorado je jeho druhým pôsobiskom v profilige.

Bývalý hviezda Koňarov má nový klub

Kanadský hokejový útočník Brett Welychka si našiel nového zamestnávateľa. Kariéra niekdajšieho hviezdneho forwarda HC Prešov bude pokračovať v druhej najvyššej nemeckej súťaži. Vlani v nej debutoval vo farbách Dresdneru Eislöwen, teraz však bude hrať v novom tíme. Na ročnej zmluve sa dohodol s tímom Bietigheim Steelers.

Carolina vyťahuje hráčov na skúšky

Carolina Hurricanes sa pred sezónou pokúša zvýšiť svoju kvalitu. Predsezónny kemp absolvujú útočníci Cory Conacher a Brendan Perlini. Obaja kanadskí forwardi prevažnú časť sezóny strávili v AHL, no chceli by sa vrátiť do profiligy. Situáciu však nemajú jednoduchú, pretože Canes patria k najlepším tímom v celej súťaži.

Nový klub Jaroslava Haláka?

Jaroslav Halák ani v závere augusta nemá nový angažmán. Sociálnou sieťou Twitter sa šíri správa o jeho novom pôsobisku. New Jersey Devils sa pokúša vymeniť brankára Vítka Vaněčeka, aby mohli priviesť skúseného gólmana. Práve tým by mal byť podľa zámorských médií Jaroslav Halák.