Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (30.8.): Opora Trenčína v NHL a nová slovenská draftová jednotka?

streda, 30. august 2023 10:15 | Autor: Róbert Kalnický

Tomáš Pobežal
Tomáš Pobežal | zdroj: IG Tomáš Pobežal

Uplynulých 24 hodím vo svete ľadového hokeja prinieslo opäť veľké množstvo noviniek. Spoločne si ich zhrnieme v novej časti rubriky Hokejové news.

Ženská PWHL?

V zámorí sa začala šíriť otázka vzniku novej ženskej profesionálnej hokejovej ligy pod názvom PWHL. Zástupcovia tejto organizácie sa opierajú najmä o vznik pomomocou tzv. Original six tímov. Ich cieľom je vytvoriť ženskú kópiu NHL, v ktorej by sme mohli sledovať draft, trade deadline a iné zaujímavosti. Verejnosti sa tak naskytá otázka, či by Slovensko v podobe Nely Lopušanovej mohlo mať novú draftovú jednotku.

Pittsburgh skúša nové tváre

Pittsburgh Penguins potrebuje vyskúšať pred novou sezónou ďalších hráčov. V organizácii Tučniakov sa do tréningového kempu zapoja český reprezentant Libor Hájek aj urastený obranca Mark Pysyk. Klub o tom informoval prostredníctvom sociálnych sietí. Obaja hráči tak zabojujú o svoje miesto na súpiske.

Niekdajšia hviezda Trenčína v NHL?

Americký hokejový útočník Nick Shore je pripravený zabojovať o návrat do kanadsko-americkej NHL. Šikovný 30-ročný útočník dostal pozvánku na try-out do organizácie Caroliny Hurricanes. V uplynulom ročníku Shore pôsobil vo švédskom HV71. Zaujímavosťou je, že v sezóne 2020/2021 odohral 5 zápasov aj za Duklu Trenčín, kde pozbieral až 10 kanadských bodov.

Samuel Urban pôjde na univerzitu

Hrdina svetového šampionátu do 18 rokov Samuel Urban sa bude po tejto sezóne presúvať do NCAA. Mladý slovenský reprezentant sa dohodol na spolupráci s univerzitou v Arizone. Otázne však naďalej ostáva Urbanove pôsobisko pre ročník 2023/2024. Podpísaný kontrakt totiž nemá v žiadnom tíme.

Prvý gól Pobežala

HK Nitra včera odohral prípravný duel proti českému HC Dukla Jihlava. Zverenci trénera Antonína Stavjaňu sa tešia z triumfu 3:1. Čo je však ešte dôležitejšie, vo výbornom svetle sa prezentoval Tomáš Pobežal. Kapitán reprezentácie do 18 rokov dokonca dosiahol svoj prvý gól v tomto ročníku.