Main Content

Samir Nasri prestúpil do Manchestru City kvôli titulu

štvrtok, 22. marec 2012 11:56 | Autor: Erik Tejedi

Samir Nasri prestúpil do Manchestru City kvôli titulu
Samir Nasri prestúpil do Manchestru City kvôli titulu | zdroj: Erik Cesc pre Sport7.sk

Francúzi veria, že Nasrimu prospel prestup do Manchestru City. Jeho boj o základnú zostavu mu vraj pomôže zlepšiť sa ako profesionál.

Koncom augusta minulého roku sa zrodil jeden z najväčších prestupov letného prestupového obdobia. Francúzsky záložník podobne ako Cesc Fabregas opustil loď Arséneho Wengera a poputoval do mužstva, ktoré bolo v jeho očiach perspektívnejšie. Prestup Samira Nasriho vyšiel pokladnicu Manchestru City, ktorá je známa tým, že je vždy dostatočne plná, 24 miliónov libier. 

Mladý stredopoliar po siedmich mesiacoch od tohto momentu verí, že sa stal lepším hráčom. Jeho cieľom je zdvihnúť nad hlavu trofej Premier League už v prvej sezóne na Etihad Stadium.

Francúz sa teší životu na severozápade Anglicka a aj tomu, že jeho problémy s  predchádzajúcim zranením sa zdajú byť už minulosťou. "V poslednej dobe som odohral veľa zápasov. No v Arsenale som hral až extrémne veľa, nemal som žiadny čas na oddych," priznal v rozhovore pre Canal+. "Strieľam síce menej gólov ako v Arsenale, ale nemám tu rovnakú úlohu."

Nasri síce strelil v tejto sezóne len štyri góly, ale verí, že ako hráč vo svojej kariére postupuje. "Prišiel som vyhrať titul, hrať na najvyššej úrovni a hlavne zlepšovať sa."

Francúz nastúpil v tejto sezóne na 23 z 29 stretnutí Premier League. Z toho v 19-tich prípadoch bol členom základnej zostavy Roberta Manciniho. Okrem spomínaných štyroch gólov v Premier League má na konte aj sedem asistencií. Jeden gól okrem toho pridal v ligovom pohári. "Citizens" sú po včerajšej výhre nad Chelsea (2:1) jeden bod za Manchestrom United.