Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (22.3.)

štvrtok, 22. marec 2012 12:27 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (22.3.)
Správy dňa z anglickej Premier League (22.3.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER CITY: Carlos Tévez sa po viac ako polroku opäť objavil na súpiske Manchestru City a napokon aj zasiahol do zápasu proti Chelsea, v ktorom prihrával na rozhodujúci gól stretnutia Samira Nasriho. ,,Carlos ešte nie je 100% fit, ale futbal hrať rozhodne nezabudol, čo dokázal tou nádhernou prihrávkou na Nasriho. Počítam, že do dvoch týždňov bude v plnej kondícií a potom sa stane dôležitou súčasťou nášho mužstva,” povedal po stretnutí potešený Roberto Mancini.

MANCHESTER CITY:
Podľa Sunday Mirror je tréner Manchestru City Roberto Mancini presvedčený, že ho vedenie klubu neprepustí ani v prípade, že Citizens napokon nezískajú v tejto sezóne žiadnu trofej. Manchester City je v hre už len o ligový titul, v tabuľke stráca bod na vedúci Manchester United.

CHELSEA:
Senegalsky reprezentačný útočník Demba Ba z Newcastlu sa podľa Daily Mail ocitol v hľadáčiku FC Chelsea. Štvrtý najlepší strelec Premier League (16), ktorý prekvital formou hlavne v úvode sezóny, kedy bol neohrozeným kráľom strelcov, by sa mal vraj na Stamford Bridge stať ideálnym nástupcom Didiera Drogbu. Trhová hodnota robustného útočníka sa odhaduje na 15-20 miliónov libier.

CHELSEA:
Po Pepovi Guardiolovi, Josém Mourinhovi, Rafa Benítezovi a Jurgenovi Kloppovi vyplávalo na povrch ďalšie meno kandidáta na post hlavného trénera FC Chelsea. Je nim bývalý tréner Ajaxu, Barcelony či Bayernu Mníchov, Louis van Gaal.

TOTTENHAM:
Spurs sa v poslednej dobe trápia a prišli aj o svoje tretie miesto v tabuľke, ktoré mali len nedávno pevne v rukách. ,,Vypadá to tak, že sme úplne stratili smer. Chýba nám ľahkosť, nie sme schopní vyhrávať. Musíme sa proste dať do poriadku,” povedal po včerajšom zápase Tottenhamu so Stoke (1-1) tréner Harry Redknapp.

ARSENAL:
Podľa Lukasa Podolského nie je jeho prestup do Arsenalu hotovou vecou a stále nevylučuje, že počas leta zamieri namiesto do Arsenalu do talianskeho Lazia.

MANCHESTER UNITED:
Na Old Trafford sa rysuje zaujímavý konflikt medzi Alexom Fergusonom  a brankárskou jednotkou tímu Davidom De Geom. Španielsky brankár totiž chce reprezentovať svoju krajinu na Euro 2012 a tiež na Olympiáde v Londýne. Alex Ferguson je však zásadne proti a doslova neznáša, keď sa jeho hráči počas leta, kedy by mali oddychovať, vyťažujú na viacerých medzinárodných turnajoch. 

IDEÁLNA ZOSTAVA KOLA
: Anglický renomovaný futbalový portál goal.com zverejnil svoju ideálnu jedenástku posledného kola, ktoré sa dohralo včera: Foster (West Bromwich) - Zabaleta (Manchester City), Evans (Manchester United), Vermaelen (Arsenal), Taiwo (Queen's Park) - Valencia (Manchester United), Sigurdsson (Swansea), Allen (Swansea), Nasri (Manchester City) - Hernandez (Manchester United), Cisse (Queen's Park)