Main Content

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#4 Marec)

štvrtok, 22. marec 2012 16:04 | Autor: Roman Bobaľ

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#4 Marec)
Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#4 Marec) | zdroj: Roman Bobaľ pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám ďalší diel našej populárnej rubriky „elitná jedenástka týždňa“. Tento krát sme zohľadnili výkony hráčov vo vyraďovacích fázach národných pohárov a v ligových súťažiach z Anglicka, Španielska, Talianska, Nemecka a Francúzska.

BRANKÁR

Inter Miláno naďalej potvrdzuje svoju neefektívnosť nielen v obrane ale aj v zakončovaní. Nováčik Série A Atalanta Bergamo navštívila štadión Giusseppe Meazzy s cieľom odniesť si aspoň bod. Toto „predsavzatie“ sa im do bodky splnilo, zápas sa skončil 0:0 a to aj napriek tomu, že domáci zahrávali pokutový kop, ktorý krásne zneškodnil brankár hostí Andrei Consigliho. A to bol len jeden z viacerých výborných zákrokov tejto 25 ročnej opory Atalanty. 
Zápasová štatistika: 5 striel na bránu, 13 striel mimo brány, 6 rohových kopov

OBRANCOVIA

Holandský reprezentant Khalid Boulahrouz predvádza v tejto sezóne spoľahlivé výkony v obrane, no čo je dôležité je platný aj v podporovaní útoku. Naposledy si zapísal dve  asistencie na bosnianskeho reprezentanta Vedada Ibiševiča, ktorý dokázal zužitkovať snahu Khalida zásahmi do čierneho. Zápas s Hoffenheimom napokon skončil 1:2 a najväčšou mierou sa na tom podieľala práve táto Holandsko – Bosnianska dvojica.

Zápasová štatistika: 2 asistencie

Johnny Evans sa postupne zapracováva do zostavy „Červených diablov“ a získava tak čoraz väčšiu v dôveru od trénera Sira Alexa Fergusona. Reprezentant Severného Írska naposledy výborne zastúpil na poste stopéra dlhodobo zraneného Nemanju Vidiča. V obrane Red Devils bol proti Wolverhamptonu (0:5) bezchybný.

Zápasová štatistika: Čisté konto v rámci jeho obrany

V priebehu posledných siedmich dní odohrala Barcelona dve stretnutia a v oboch bol jedným z najlepších hráčov Blaugranas krajný obranca Dani Alves. V stretnutí s Malagou svojou neustálou podporou útoku sťažoval defenzívnu prácu hostí, ktorí napokon inkasovali 5 gólov. Dani Alves na dva z nich sám prihrával.

Zápasová štatistika: 2 asistencie

ZÁLOŽNÍCI

Reprezentant Ekvádoru Antonio Valencia je po zranení opäť „na koni“. V stretnutí s  „vlkmi“ opäť dokázal, že patrí medzi najlepších krídelných záložníkov v Premier League. Víťazstvo Manchestru Unied na pôde Wolves (0:5) sa zrodilo najmä jeho zásluhou, keď si pripísal do štatistík 2 asistencie a jeden gól.

Zápasová štatistika: 1 strelený gól, 2 asistencie

Uvedomujeme si, že umiestnenie Francka Ribéryho do stredu zálohy nie je typické, ale je to vyústením toho, že sme nechceli obísť pri výbere záložníkov ani jedného z trojice Valencia – Ribéry – Robben. Práve francúzsky záložník, ktorý v stretnutí s Hertou Berlín zaznamenal tri asistencie sa nám pozdáva z tejto trojice ako najvhodnejší kandidát na tento post. Veríme, že to nebudete vnímať ako chybu, ale len ako logické vyústenie skutočnosti, že sme nechceli obísť ani jedného z týchto hráčov.

Zápasová štatistika: 3 asistencie

Xavi Hernandéz odohral v priebehu posledných siedmich dní dve výborné stretnutia. Gólovo sa dokázal presadiť z priameho kopu proti Sevilly (0:2), keď otváral skóre náročného stretnutia a o štyri dni sa strelecky spolupodieľal aj na domácej výhre 5:3 nad Granadou. Xaviho vyberáme do ideálnej jedenástky týždňa najmä za jeho výkon proti Grande. V tomto stretnutie skvelo dirigoval hru Blaugranas, z čoho ťažili ofenzívnejšie ladení hráči pred nim. Najmä Messi, Tello a Cuenca. 

Zápasová štatistika proti Seville: 1 strelený gól
Zápasová štatistika proti Granade: 1 strelený gól

V ideálnej jedenástke týždňa nemohol chýbať ani vynikajúci Arjen Robben, ktorý bol ústrednou postavou Bavorov v minulom kole Bundesligy, kedy jeho tím deklasoval domácu Hertu (0:6). Robben si na konto pripísal hetrik, pričom dva góly zaznamenal z penált. V posledných troch zápasoch má holandský stredopoliar obdivuhodnú bilanciu 5 gólov a troch asistencií.

Zápasová štatistika: Hetrik

ÚTOČNÍCI

Fenomenálny Lionel Messi zaznamenal v posledných ôsmych stretnutiach neuveriteľných 20 gólov. O posledné tri z nich sa postaral pred dvoma dňami proti Granade (5:3). „Vravel som si. Je z mäsa a kostí ako ja. Zmýlil som sa,“ povedal po zápase s Granadou obranca hostí Diego Maínz García, ktorý ideálne vystihol momentálnu formu argentínskeho fenoména.

Zápasová štatistika: Hetrik

Roberto Soldado naďalej dokazuje prečo je vo svete taký žiadaný. Vo víkendovom kole La Ligy dokázal znemožniť aj skúsenú obranu tímu Marcela Bielsu, ktorá po tomto súboji odchádzala z domácej pôdy s poriadnym výpraskom 0:3. O všetky tri presne zásahy Valencie sa postaral Soldado, ktorý tak vyslal trénerovi Španielska Vincente del Bosqueovi ďalší jasný signál, aby s ním počítal na Euro 2012.

Zápasová štatistika: Hetrik

Sníva sa nám to? Toto sa pýtali fanúšikovia na celom svete, keď dokázal Fernando Torres štýlovo pretrhnúť svoju dlhokánsku streleckú smolu v zápase FA Cupu s druholigovým Leicesterom. Španielsky kanonier prezývaný „El Niňo“  pochoval nádeje súpera na postup do semifinále dvoma gólmi, ku ktorým pripísal ešte dve asistencie.

Zápasová štatistika: 2 strelené góly, 2 asistencie