Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (10.9.): Ondrej Molnár, problémový Zegras a prekvapivá zmena tímu v SHL

nedeľa, 10. september 2023 11:08 | Autor: Róbert Kalnický

Ondrej Molnár
Ondrej Molnár | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Pittsburgh vyskúša finalistu Stanley Cupu

Pittsburgh Penguins si do predsezónneho kempu pozval finalistu Stanley Cupu. Trénerský štáb sa bude rozhodovať o americkom útočníkovi Colinovi Whiteovi, ktorý vlani hral za Floridu Panthers. 26-ročný hráč draftovaný v prvom kole vlani odohral 68 zápasov, v ktorých strelil 8 gólov a pridal 7 asistencií. V play-off v 21 stretnutiach dosiahol dve asistencie.

Ondrej Molnár očisťuje svoje meno

Nedávny incident Ondreja Molnára na školskom florbalovom turnaji pripravil o účasť na svetovom šampionáte hráčov do 20 rokov. Mladý Slovák však začal pracovať na očiste svojho mena. V novom ročníku bude opäť pôsobiť v Erie Otters, kde sa dokonca začal venovať charitatívnym akciám. V poslednom odohratom stretnutí si nitriansky rodák pripísal dva góly a s Martinom Mišiakom tvorí smrteľný tandem.

Nová zmluva Trevora Zegrasa bude problémom

Najväčšia hviezda Anaheimu Ducks Trevor Zegras stále nemá podpísaný nový kontrakt pred sezónou. Tento obmedzený voľný hráč sa však k podpisu novej zmluvy zatiaľ nepribližuje. Dôvodom je totiž výška a cena kontraktu. Zatiaľ čo predstavitelia Káčerov by chceli uzavrieť premosťovaciu zmluvu, Zegras všetko vidí inak.

Na Slovensku odštartovali mládežnícke súťaže

Včerajším dňom sa na Slovensku odštartovali všetky mládežnícke súťaže. Prvé kolá majú za sebou nielen mladší a starší žiaci, ale aj juniori a dorastenci. Postupne sa tak hokejový kolotoč v našej krajine rozbieha. Už čoskoro odštartujú aj Tipos Extraliga a TIPOS SHL.

Radovan Cútt v Topoľčanoch hrať nebude

Počas leta získali Topoľčany do svojich radov veľkú posilu v podobe Radovana Cútta. Podľa dostupných informácií však skúsený útočník v tíme pokračovať nebude. Podľa slov predstaviteľov Topoľčian Cúttovi pôsobenie v Topoľčanoch nesadlo a dohodli sa na rozviazaní spolupráce. Cútt už zarezáva v Rimavskej Sobote.