Main Content

Třinec sa dočkal výhry v Lige majstrov: Daňo skóroval, bodovali Dravecký aj Hudáček

pondelok, 11. september 2023 08:14 | Autor: TASR

Marko Daňo
Marko Daňo | zdroj: TASR

Hokejisti českého šampióna HC Oceláři Třinec dosiahli vo štvrtom zápase Ligy majstrov svoje prvé víťazstvo. Na ľade fínskeho tímu Pelicans Lahti zvíťazili 3:1. Slovenský útočník Marko Daňo zvýšil v 2. tretine na priebežných 2:0 a jeho zásah sa neskôr ukázal ako víťazný. Po jednej asistencii si pripísali Libor Hudáček a Vladimír Dravecký.

Hráči Adleru Mannheim zvíťazili na ľade fínskeho tímu Lukko Rauma 6:0. Po treťom víťazstve majú na konte 10 bodov. Rauma prehrala prvýkrát po troch víťazstvách. V základnej časti Ligy majstrov sa prestaví 24 tímov, z ktorých 16 najlepších postúpi do play off. Istým krokom smerujú do vyraďovacej časti hráči fínskeho tímu Ilves Tampere, ktorí zvíťazili vo všetkých štyroch doterajších zápasoch. V nedeľňajšom stretnutí zdolali Vítkovice 3:2 po predĺžení a samostatných nájazdoch. V drese hostí nebodoval ani jeden zo slovenskej trojice Rastislav Dej, Juraj Mikúš, Mário Grman.

Okrem hráčov Ilves Tampere majú štyri víťazstvá iba hokejisti švédskeho Växjö Lakers. V nedeľňajšom súboji triumfovali nad švajčiarskym EHC Biel-Bienne 4:0. EHC Red Bull Mníchov, ktorý v piatok zdolal HC Košice, si v nedeľu na domácom ľade poradil s rakúskym HC TWK Innsbruck presvedčivo 9:2.

Hráči švédskeho tímu Färjestads BK potvrdili pozíciu favorita, keď zdolali dánsky Aalborg 8:0. Vo štvrtom zápase dosiahli tretie víťazstvo a sú blízko k postupu do play off. Pre "pirátov" z Aalborgu to bola štvrtá prehra a v tabuľke majú naďalej jeden bod.