Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (23.3.)

piatok, 23. marec 2012 11:46 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (23.3.)
Správy dňa z anglickej Premier League (23.3.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER CITY & ARSENAL: Vedenie Citizens už viackrát avizovalo, že sa počas leta pokúsi získať z Arsenalu Robina Van Persieho. Ak sa Gunners tohto útočníka nepodarí presvedčiť, aby podpísal novú zmluvu, tento transfer by mohol prebehnúť aj formou výmeny za Edina Džeka a finančnú kompenzáciu pre Gunners.

CHELSEA: Neuplynul ani jeden celý deň a na svet vyplávalo ďalšie meno kandidáta na post hlavného trénera Chelsea. Po tom ako sme vám včera priniesli meno Luisa Van Gaala sa dnes britské média postarali o ďalšiu špekuláciu, podľa ktorej je najhorúcejším adeptom na tento post súčasný kormidelník francúzskej reprezentácie Laurent Blanc.

CHELSEA:
Ako je to však v Anglicku zvykom britské periodika sa neuskromnia len s jednou špekuláciou na tú istú tému za deň. Podľa bulvárneho denníku Sun je stále najvážnejším adeptom na post trénera Chelsea Pep Guardiola, ktorému vraj Roman Abramovič núka plat 10 miliónov libier ročne, pričom si ho chce zaviazať zmluvne až na štyri sezóny.

CHELSEA:
Kapitán Chelsea John Terry pre zranenie lýtka vynechal posledné stretnutie The Blues s Manchestrom City (1:2) no vo víkendovom stretnutí s Tottenhamom, ktoré možno z pohľadu oboch tímov označiť za jedno z najdôležitejších v tejto sezóne, by už nemal v základnej zostave chýbať.

CHELSEA: O stopéra Chelsea Davida Luiza má podľa denníku Daily Mail seriózny záujem katalánska Barcelona, ktorá by zaňho mohla zaplatiť sumu prevyšujúcu 20 miliónov eur. Túto špekuláciu nemožno úplne vylúčiť nakoľko vedenie Barcelony avizovalo, že sa počas leta pokúsi získať do tímu kvalitného stopéra.

MANCHESTER UNITED
: Na Old Trafford by počas leta mohli prísť dve zaujímavé posily. Prvou je Nathaniel Clyne z Crystalu Palace, len 20 ročný obranca, ktorému sa predpovedá veľká budúcnosť. Druhé meno je omnoho zvučnejšie – Nicolas Gaitan, 24 ročný záložník Benficy Lisabon, za ktorého by chceli Red Devils údajne ponúknuť Benfice až 20 miliónov libier.

MANCHESTER UNITED, LIVERPOOL, TOTTENHAM:
V tejto sezóne trápiaci sa Villarreal sa v lete chystá predať Giuseppe Rossiho, svoju najväčšiu hviezdu. O služby 25 ročného útočníka má záujem hneď trojica anglických tímov – United, Liverpool a Tottenham. 

SUNDERLAND:
Black Cats si poistili služby nadaného írskeho záložníka Jamesa McCleana na ďalšie tri sezóny. 22-ročný rodák z mesta Derry bude pôsobiť v tíme Sunderlandu podľa novej zmluvy až do konca sezóny 2014/2015.