Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 27. kola Bundesligy - sobota

sobota, 24. marec 2012 10:28 | Autor: Martin Hrušovský

PRE TIPUJÚCICH: Preview 27. kola Bundesligy - sobota
PRE TIPUJÚCICH: Preview 27. kola Bundesligy - sobota | zdroj: Martin Hrušovský pre Sport7.sk

Nemecká Bundesliga pokračuje cez víkend zvyšnými zápasmi 27. kola. Prinášame vám analýzu k dvom ťahákom sobotňajšieho programu - Monchengladbach - Hoffenheim a Schalke - Leverkusen.



Mӧnchengladbach – Hoffenheim, 15.30

Minulé zápasy


Mӧnchengladbach sa v minulom zápase predstavil na ihrisku Leverkusenu. Po trochu opatrnejšom úvode zápasu začali hostia hrať svoju typickú hru. To sa samozrejme prejavilo aj na skóre, ktoré už v 7. minúte otvoril Reus. Neskôr sa však Mӧnchengladbach zatiahol na svoju polovicu a to hralo do karát domácemu Leverkusenu, ktorému sa v 75. minúte podarilo vyrovnať. V závere stretnutia sa mohli vedenia ujať obe strany, no šťastnejšími boli napokon hostia, ktorí rozhodli zápas vo svoj prospech 2 minúty pred záverečným hvizdom.

Hoffenheim v minulom kole nastúpil pred domácim publikom a chcel aspoň trochu odčiniť debakel s Bayernom, no proti bol dobre hrajúci Stuttgart. Už v prvom polčase bolo jasné, že Hoffenheim znovu nenašiel svoju stratenú formu. Po výmene strán totiž prehrával už dvojgólovým rozdielom. Na hru domácich futbalistov sa dalo pozerať až v závere zápasu, keď ich sebavedomie zdvihol premenený pokutový kop Salihovića, no i napriek veľkej snahe sa im vyrovnať nepodarilo. Hoffenheim tak po prehre 1:2 opäť nebodoval.

Tabuľky a štatistiky

Mӧnchengladbach je veľké prekvapenie tohtoročnej Bundesligy, no ani po polovici sezóny mu mnohí neverili. V posledných týždňoch sa síce hovorilo o poklese formy tímu, no hráči to vyvrátili v zápase proti Leverkusenu, ktorý vyhrali 2:1 a tiež v Nemeckom pohári, proti Bayernu Mníchov, kde zápas dotiahli až do penaltového rozstrelu. V lige sa nachádzajú na 3-tej priečke, ktorá im zaručuje priamy postup do Ligy Majstrov. Proti Hoffenheimu nastúpia doma, kde neprehrali od začiatku sezóny jediný zápas. Z posledných 5 zápasov na domácom ihrisku vyhrali s Mainzom 1:0, Bayernom 3:1, Schalke 3:0 a remízovali s Hamburgom 1:1 a Freiburgom 0:0. Mӧnchengladbach sa môže pýšiť vynikajúcou obranou, ktorá inkasovala iba 16 gólov, čo je rovnako ako prvý Dortmund. Dobrá správa pre klub a fanúšikov je, že sa po zranení do zostavy vracia Patrick Herrmann. Chýbať im teda bude iba Nordtveid, ktorý si odpykáva disciplinárny trest.

Zlé výkony Hoffenheimu v posledných zápasoch sa prejavili aj v tabuľke. Ešte pred niekoľkými týždňami bojoval o pohárové priečky a v súčasnosti je na 12-tom mieste. Z posledných 5 zápasov na súperovom ihrisku vyhral s Norimbergom 2:0, prehral s Dortmundom 1:3, remízoval s Brémamy 1:1, vyhral s Wolfsburgom 2:1 a naposledy prehral s Bayernom 7:1. Celkové skóre Hoffenheimu je samozrejme záporné 29:37. Proti Mӧnchengladbachu nenastúpi zranený Jaissle.

Vzájomné zápasy

Vo vzájomných zápasoch vedie Hoffenheim v pomere 6:1. Body sa delili 3-krát. Mӧnchengladbachu na chrbát dýcha útočné Schalke a ak nechce prísť o tretiu priečku zaručujúcu priamy postup do Ligy Majstrov musí zvíťaziť. K tomu by im mala pomôcť vynikajúca hra na domácom ihrisku. Hoffenheim momentálne zažíva herný výpadok a prehral dva zápasy v rade. Ani výsledky na ihrisku súpera nehovoria v ich prospech.

Tipujem výhru domácich s kurzom okolo 1,70.



Schalke – Leverkusen, 18.30

Minulé zápasy


Schalke v minulom zápase nastúpilo na ihrisku slabého Kaiserslauternu. Domáci hráči sa od začiatku jarnej časti ešte z troch bodov neradovali a zmeniť to chceli práve proti Schalke. V úvodných minútach sa im to aj darilo. Dostali sa do vedenia 1:0, ale keď hráte s tímom ako je Schalke takýto stav nič neznamená. Ešte do polčasu hostia otočili skóre vo svoj prospech a do šatní odchádzali za stavu 2:1. Druhý polčas sa odvíjal v réžii Schalke. V 51. minúte zvýšil na 3:1 Raúl a v 81. minúte upravil na konečných 4:1 Farfán.

Leverkusen privítal na domácej pôde Mӧnchengladbach. V tomto zápase išlo naozaj o veľa a oba kluby si to uvedomovali. Tomu nasvedčovala aj opatrná hra z úvodu zápasu. Neskôr sa však oba tímy osmelili a začali si vytvárať sľubné príležitosti. O niečo aktívnejší boli hostia a aj preto sa im podarilo streliť úvodný gól zápasu. Inkasovaný gól Leverkusen prebral a všetkými silami sa snažil vyrovnať. Po niekoľkých akciách sa mu to podarilo a stav bol nerozhodný 1:1. Ani jeden tím nebol spokojný s deľbou bodov a to bolo pre nestranného diváka dobré. O osude zápasu sa totiž rozhodovalo až v záverečných minútach, pričom oba tímy mali možnosti nakloniť misky váh na svoju stranu. Po záverečnom hvizde sa napokon z trojbodového zisku tešili hráči Mӧnchengladbachu, ktorí rozhodli 2 minúty pred koncom zápasu.

Tabuľky a štatistiky


V posledných zápasoch Schalke sme mohli sledovať veľkú bojovnosť hráčov aj za nepriaznivého stavu. V Európskej Lige prehrali na ihrisku Twente 1:0 a v odvete hneď v úvode opäť inkasovali. Ani za takého stavu sa hráči nevzdali a po 4-och strelených góloch to boli práve oni, kto sa radoval z postupu. Veľkou mierou k tomu prispel produktívny útok. V aktuálnej sezóne Schalke nastrieľalo súperom už 58 gólov, čo je druhé najväčšie číslo z celej ligy. V posledných zápasoch žiaril najmä Huntelaar, ktorý je s 20 gólmi druhým najlepším strelcom. Do zostavy sa opäť vrátil aj rýchlonohý Farfán, ktorý vynikajúco dopĺňa ako Raula, tak aj Huntelaara. Schalke je s 50 bodmi na štvrtom mieste a od priameho postupu do Ligy Majstrov ho delí iba jediný bod. Navyše na domácom ihrisku hrajú vynikajúco a neraz to potvrdili aj v pohárovej Európe. Z posledných 5 domácich bundesligových zápasov remízovali raz s Mainzom 1:1 a 4-krát vyhrali s Brémamy 5:0, Stuttgartom 3:1, Wolfsburgom 4:0 a Hamburgom 3:1. Skóre Schalke na domácom ihrisku je 37:12. Proti Leverkusenu nenastúpia: Hӧwedes, Unnerstall a Fährmann.

Leverkusen sa po neúspechu v Lige Majstrov môže naplno venovať iba Bundeslige. Momentálne sa nachádza na 5-tom mieste s 10 bodovou stratou na svojho súpera z Gelsenkirchenu. Na chrbát mu dýchajú Brémy, ktoré zaostávajú len o bod a blízko je tiež Hannover, ktorý stráca 2 body. Leverkusen hral na ihriskách súpera dobre, no momentálne ich forma trochu opadla. Z posledných 5 zápasov remízovali s Hannoverom 0:0, Brémamy 1:1, prehrali s Dortmundom 1:0, vyhrali s Kolínom 2:0 a naposledy nečakane prehrali s Wolfsubrgom 3:2. Celkové skóre Leverkusenu je 39:34. Nenastúpia zranení Ćorluka, Ballack, Bender, Sam a Adler.

Vzájomné zápasy


Vo vzájomných zápasoch je lepší Leverkusen, ktorý zvíťazil 10-krát. Schalke vyhralo 5-krát a rovnako 5-krát sa body delili. Oba tímy majú veľkú motiváciu tento zápas vyhrať. Domáci strácajú iba bod na tretie miesto, ktoré zaručuje priamy postup do LM a Leverkusen má len jednobodový náskok pred nevyspitateľnými Brémamy. Očakávam vyrovnaný zápas, no Schalke ma výhodu domáceho prostredia, kde sa často nemýlia.

Tipujem výhru Schalke s kurzom okolo 2,00.