Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (24.9.): Debut Kocha, gól Kelemena, Adam Liška i Trevor Zegras

nedeľa, 24. september 2023 12:21 | Autor: Róbert Kalnický

Miloš Kelemen
Miloš Kelemen | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Patrik Koch debutoval, Kelemen skóroval

Arizona Coyotes nastúpila v rámci Global Series v Melbourne proti Los Angeles Kings, no časť hráčov ostala aj v zámorí. Práve druhý tím Yotes sa včera večer predstavil v prvom prípravnom zápase proti St. Louis. Na ľade Blues síce Arizona prehrala 3:2, no jeden z gólov Kojotov strelil Miloš Kelemen. Debut v profiligovom tíme si odkrútil Patrik Koch, ktorý patril k najvyťažovanejším hráčom.

Adam Liška sa pripomenul v KHL

V ruskej KHL sa pripomenul slovenský útočník Adam Liška. Mladý 23-ročný útočník strelil jeden gól, ku ktorému pridal asistenciu. Čerepovec v domácom prostredí porazil Magnitogorsk 5:4 po nájazdoch. Liška má po 8 odohratých zápasoch na konte päť kanadských bodov.

Tragická smrť v zámorí

Bývalý hokejový útočník Anaheimu Ducks Nic Kerdiles zahynul po dopravnej nehode. Niekdajší hráč Káčerov údajne nezastavil na stopke. Svet opustil vo veku 29 rokov, keď podľahol zraneniam v nemocnici. Česť jeho pamiatke.

Nervozita v Anaheime rastie

Anaheim Ducks začal prípravu na novú sezónu hlavným kempom. Absentujú v ňom však osobnosti Trevor Zegras a Jamie Drysdale. Podľa posledných reportov sa stále čaká na to, kedy sa Ducks so svojimi vyrastujúcimi hviezdami dohodnú. Problémom však môže byť výška platu a dĺžka kontraktov.

Pageau nemá istú budúcnosť

Jean-Gabriel Pageau stále nevie, kde začne sezónu 2023/2024. New York Islanders sa pokúša kanadského stredného útočníka vymeniť. Situácia Ostrovanov však nie je jednoduchá. Pageau je zmluvne viazaný, no jeho plat robí komplikácie pri jeho možnej výmene na novú adresu.