Main Content

VIDEO: Chelsea konečne vyhrala! City skončilo v pohári, Rodák dostal šancu

štvrtok, 28. september 2023 08:24 | Autor: TASR

Nicolas Jackson
Nicolas Jackson | zdroj: YouTube

Futbalisti Manchestru City vypadli v šestnásťfinále anglického Ligového pohára, keď v stredajšom zápase v St. James' Parku podľahli vlaňajšiemu finalistovi Newcastlu United 0:1.

Ďalší zástupcovia Premier Legaue Arsenal, Chelsea i Liverpool si zaistili miestenku v osemfinále. O postupe Newcastlu rozhodol v 53. minúte Alexander Isak. "Straky" tak v prebiehajúcej sezóne ako prvé dokázali zdolať tím Pepa Guardiolu, ktorý v deviatich dueloch vo všetkých súťažiach ani raz neprehral v riadnom hracom čase. Oba tímy nastúpili v značne pozmenených základných zostavách.

V kádri Newcastlu nefiguroval slovenský brankár Martin Dúbravke. Medzi troma žrďami bol Nick Pope, na lavičke Loris Karius. Newcastle sa v ďalšom kole stretne v repríze minulosezónneho finále s Manchestrom United. Chelsea postúpila cez Brighton 1:0, Arsenal zdolal v ďalšom súboji prvoligistov Brentford 1:0. West Ham sa trápil s treťoligovým Lincolnom, no nakoniec vyhral 1:0.

Liverpool prehrával s lídrom druhej ligy Leicestrom 0:1, ale otočil na 3:1. Everton vyhral nad Aston Villou 2:1. Slovenský brankár Marek Rodák vychytal postup Fulhamu cez Norwich 2:1.