Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (26.3.)

pondelok, 26. marec 2012 12:24 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (26.3.)
Správy dňa z anglickej Premier League (26.3.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

CHELSEA: Podľa Daily Telegraph  chce v lete Chelsea minúť aspoň 80 miliónov libier na posilnenie kádra. Údajne sa zaujíma aj o služby Cristiana Ronalda, ktorého by však za tieto peniaze Biely Balet zrejme neuvoľnil. V hre je aj angažovanie Cavaniho a Lavezziho z Neapolu či Ronaldoveho spoluhráča Gonzala Higuaína z Realu Madrid. U všetkých štyroch hráčov však momentálne platí, že ich súčasní zamestnávatelia nechcú predať.

LIVERPOOL:
Edin Džeko pomaly ale isto stráca miesto na súpiske Manchestru City, pretože Citizens majú pretlak kvalitných útočníkov. Okrem Džeka je v tíme Carlos Tévez, Mario Balotelli a Sergio Aguero. Z tejto štvorice je najpravdepodobnejšie, že práve Džeko príde o svoje miesto a preto sa ho počas leta údajne pokúsi kúpiť Liverpool, ktorý by rád posilnil svoju ofenzívu, v ktorej sklamal najmä predražený Andy Carroll.

VIACERO TÍMOV:
V Anglicku sa v lete schyľuje k veľkému boju o služby belgického supertalentu z Lille Edena Hazarda. Ako informuje denník Metro o jeho služby má záujem hneď päť veľkých anglických klubov. Okrem Tottenhamu, ktorý je údajne k jeho získaniu aktuálne najbližšie aj Chelsea, Manchester United, Manchester City a Arsenal.

MANCHESTER UNITED:
Vedenie Red Devils pripravuje svojej dlhoročnej opore Riovi Ferdinanovi nový kontrakt. Hovorí sa však o tom, že v nasledujúcom období by mu mali mierne znížiť plat, nakoľko už nie je takou nevyhnutnou súčasťou tímu ako v minulosti.
SWANSEA: 23-ročný perspektívny útočník Scott Sinclair potešil fanúšikov svojho klubu vyhlásením, že chce so Swansea predĺžiť aktuálny kontrakt. ,,Mám trénera, ktorý mi verí. Určite sa po sezóny porozprávame o novej zmluve,” vyhlásil hráč, ktorého by chcel získať najmä Liverpool.

ASTON VILLA:
V najbližších týždňoch sa bude musieť Aston Villa zaobísť bez služieb dvoch kľúčových futbalistov. Približne mesiac bude chýbať Charles N’Zogbia, ktorý si na tréningu poranil koleno. Mimo je aj obranca Allan Hutton, ktorý má problémy s lýtkom a chýbať by mal približne 2-3 týždne.

ARSENAL:
Carlos Vela, ktorý je kmeňovým hráčom Arsenalu, momentálne hosťuje v Reale Sociedad, kde sa mu darí a preto má španielsky klub záujem cez leto dojednať s londýnskym veľkoklubom jeho trvalý prestup. Zatiaľ to vyzerá tak, že Arsenal o jeho služby nemá záujem a preto je prestup v prípade prijateľných podmienok reálny.