Main Content

VIDEO: Bedard bodoval, Slafkovský nie. Z triumfu sa ale tešil slovenský hokejista

nedeľa, 15. október 2023 09:36 | Autor: TASR

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: TASR

Hokejisti Montrealu bodovali aj vo svojom druhom dueli v novej sezóne zámorskej NHL. V zostave so slovenským útočníkom Jurajom Slafkovským zdolali doma Chicago 3:2. Colorado aj s útočníkom Tomášom Tatarom uspelo v San Jose 2:1 po nájazdoch.

Tampa s obrancom Erikom Černákom prehrala na ľade Detroitu 4:6 a Calgary s útočníkom Adamom Ružičkom nestačilo na Pittsburgh (2:5). Hetrikmi sa v noci na nedeľu blysli Auston Matthews za Toronto i Boone Jenner za Columbus. Aj vo svojom treťom zápase v NHL sa do štatistík zapísal 18-ročný útočník Chicaga Connor Bedard.

V Montreale sa stretli dve predchádzajúce draftové jednotky a z víťazstva sa napokon tešil prvý muž draftu 2022 Juraj Slafkovský. Canadiens si po predchádzajúcej prehre v Toronte po nájazdoch pripísali na konto prvé víťazstvo. Gólmi sa o to postarali Cole Caufield, Tanner Pearson a Sean Monahan.

Slafkovský odohral 14:23 min, mal dve strely a dva hity. Slovenský krídelník nastúpil opäť v druhej formácii s Kirbym Dachom a Alexom Newhookom, ale po zranení Dacha sa objavoval aj v útoku s Nickom Suzukim. Prvý muž tohtoročného draftu Bedard nevyšiel ani vo svojom treťom stretnutí v NHL naprázdno, asistoval pri druhom góle Chicaga 81 sekúnd pred koncom tretej tretiny pri hre bez brankára. Blackhawks ešte mohli v úplnom závere vyrovnať, no strela Setha Jonesa skončila na žŕdke.

Oba góly Chicaga dal Tyler Johnson. “Po dvoch tretinách sme viedli 3:0 a bolo jasné, že začnú tlačiť. Napokon sme to aj so šťastím ustáli,” povedal Caufield. Bedard sa stal desiatou draftovou jednotkou a desiatym hráčom Blackhawks, ktorý bodoval v prvých troch zápasoch v NHL.