Main Content

REBRÍČEK: 10 tímov NHL v najlepšej forme (Power Rankings #7)

pondelok, 26. marec 2012 17:28 | Autor: Peter Ligas

REBRÍČEK: 10 tímov NHL v najlepšej forme (Power Rankings #7)
REBRÍČEK: 10 tímov NHL v najlepšej forme (Power Rankings #7) | zdroj: Peter Ligas pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám ďalší diel rubriky, v ktorej vám každý pondelok podvečer prinášame rebríček desiatich aktuálne najlepšie hrajúcich tímov NHL (alebo ak chcete NHL POWER RANKINGS).


  Boston Bruins (44-28-3)

 Po priam katastrofickom treťom marcovom týždni, vyzerajú Bruins že sa z tejto krízy dokázali vyhrabať. Grandiózne pondelkové víťazstvo 8:0 nad Torontom ich naštartovalo na 3 zápasový výlet po súperových klziskách. Síce prvý duel prehrali v San Jose tesne o gól, v nasledujúcich si už pripísali plný počet bodov. Dokázali sa opäť odpútať od Ottawy vo svojej divízii, ktorú vedú momentálne o 5 bodov. Veľké hráčske jubileum dosiahol v sobotnom zápase proti LA kapitán Zdeno Chára, keď odohral svoj 1000. duel v NHL.  

  Dallas Stars (41-29-5)

Kde by boli Stars bez Kariho Lehtonena v bráne? No pravdepodobne všade, len nie na priečkach zaručujúcich postup do play-off. Tento Fín je hlavným dôvodom toho, že  Dallas dokonca vedie najvyrovnanejšiu pacifickú divíziu. Rozdiel medzi prvým Dallasom a štvrtým San Jose je len jediný bod. Tento týždeň Dallas štartuje na 4 zápasovú sériu mimo domácej arény, ktorá napovie ako to s poradím v pacifickej divízii nakoniec bude.

  Los Angeles Kings (37-26-12)


V sobotu bola ukončená 6 zápasová víťazná séria Kings, ktorá ich prinavrátila do reálneho boja o play-off. Takisto ako Dallas, aj Kings majú  tento týždeň na programe 4 zápasy vonku. Tešiť ich môže to, že 3 z nich sú proti súperom z dolných priečok tabuľky. V tejto fáze však Los Angeles nesmie zaváhať. Na 8. mieste ich pred San Jose a Coloradom drží len lepšie skóre. Potrebné budú body hlavne najproduktívnejšieho hráča Kings, Anzeho Kopitara, ktorý momentálne dva zápasy bodovo mlčí.

  Buffalo Sabres (37-29-10)

Ďalší výborný príklad „faktoru brankár“. Keď sa darí Ryanovi Millerovi, darí sa aj celému Buffalu. Ten zavelil na záverečný atak postupových pozícií a po rozpačitom februári dotiahol Buffalo na 9. miesto východnej konferencie, len o skóre za 8. Washington. V posledných 9 zápasoch keď Miller nastúpil, získali Sabres vždy minimálne bod. V utorok ich čaká jeden z najdôležitejších zápasov sezóny, keď sa stretnú vo Washingtone s domácimi Capitals v boji o už spomínané 8. miesto.  

  New York Rangers (47-21-7)

Sedem zápasová séria domácich zápasov sa pre Rangers v piatok skončila. Nebola pre nich možno až taká úspešná ako si predstavovali, no ani to im nezabránilo v tom aby sa na moment dotiahli na vedúce mužstvo ligy St. Louis. Mimochodom, 4 víťazstvá a 3 prehry, to naozaj nie je nič kritické z čoho by mohli mať hráči Rangers hlavy bôľ. Tento týždeň ich čaká letecký deň a to z utorka na stredu. V utorok hrajú Rangers v Minnesote, aby ani nie o 24 hodín prikorčuľovali na úvodné buly vo Winnipegu. Pre New York ešte nie je vôbec márny ani boj so St. Louis o prezidentskú trofej, čiže o motiváciu budú mať postarané dozaista.

  Chicago Blackhawks (42-26-8)

Nebyť včerajšej domácej nakladačky 6:1 od Nashvillu, bol by to pre Chicago dokonalý týždeň. Tí určite privítali 5 zápasovú víťaznú šnúru, ktorú preťal až spomínaný Nashville. Vyzerá to tak, že sa Chicago pevne usadilo v strede západnej konferencie a že ich o play-off už nič nepripraví. V zápase proti Columbusu dosiahol svoj 900. bod v NHL najproduktívnejší hráč Chicaga Marián Hossa. So svojimi 74 bodmi sa stále drží v prvej desiatke produktivity celej súťaže.

  Nashville Predators (44-24-8)

Vyzerá to tak, že Alexander Radulov si expresne rýchlo zvykol na nové časové pásmo, do ktorého sa minulý týždeň presunul. V každom zápase zatiaľ zaznamenal 1 bod, pričom hneď pri návrate sa mu podarilo skórovať do siete Pittsburghu. Nashville včera zaznamenal veľké víťazstvo nad divíznym rivalom s Chicaga, ktoré ho dozaista nakopne aj do nasledujúcich zápasov. Pekka Rinne je momentálne spolu s Fleurym prvý v počte víťazstiev a keďže Nashville čaká tento týždeň ťažká práca, nevyzerá to tak že by si veľa odišiel, skôr bude mať príležitosť pridať k doterajším 41 víťazstvám ďalšie.

  St. Louis Blues (47-20-9)

Brian Elliott dnes v noci zaznamenal ďalšie čisté konto, čo ho v tomto štatistickom ukazovateli  opäť vynieslo na prvé miesto. V porovnaní so svojimi konkurentmi, Lundqvistom či Quickom, však odohral enormne menej duelov čo len zvyšuje jeho tohtoročnú kvalitu. Spoločne s Jarom Halákom ich majú na konte už 14, čo je nový historický rekord St. Louis. Tí však majú na dosah aj historický rekord celej ligy. V doterajších zápasoch sezóny inkasovali len 147 gólov, čo im dáva reálnu šancu prekonať rekord New Jersey zo sezóny 2003/2004, keď Devils inkasovali 164 krát.

 Philadhelphia Flyers (44-23-8)

Už aj vo Philadhelphii si môžu diváci z istotou kupovať lístky na play-off. Phillies si ho zabezpečili sobotným víťazstvom nad Montrealom, kde zažiaril hlavne dvojgólový Danny Briere. Svoj najlepší mesiac v drese Flyers si užíva aj Rus Ilya Bryzgalov, ktorý nemalou mierou prispel k tomu, že Flyers odchádzali v marci z ľadu bez bodu len 2 krát.

  Pittsburgh Penguins (47-22-6)

Ani vysoká prehra s Ottawou 8:4 nevzala Pittsburghu prvé miesto v našom rebríčku. Tento zápas vyzeral skôr tak, akoby si hviezdy Pens dali na jeden zápas oddych, keď už vedia že miesto v play-off majú isté. Celý zápas odchytal náhradník Brad Thiessen, aj napriek tomu že nepodal presvedčivý výkon. Vo včerajšom zápase to však už boli opäť tí Penguins, ktorí celý marec valcujú všetko čo im príde do cesty. Sidney Crosby po návrate zaznamenal už 13 bodov a spoločne s Malkinom naháňajú strach všetkým súperom. Evgeni Malkin má už na dosah 100 bodovú hranicu a ak tento týždeň zahrá aspoň svoj hlboký podpriemer, mal by ju dosiahnuť.