Main Content

Barcelona vydrela triumf s Bilbaom: Hrdinom 17-ročný mladík Guiu

pondelok, 23. október 2023 08:29 | Autor: TASR

FC Barcelona
FC Barcelona | zdroj: TASR

Futbalisti FC Barcelona zdolali v nedeľňajšom dueli 10. kola španielskej La Ligy doma Athletic Bilbao 1:0.

O triumfe "blaugranas" rozhodol gól striedajúceho mladíka Marca Guiuho, ktorý bol na ihrisku iba niekoľko sekúnd. Sedemnásťročný útočník zažil vydarenú premiéru v A-tíme Barcelony.

V 80. minúte, krátko po príchode na trávnik, si nabehol z ofsajdovej hranice na prienikovú prihrávku Joaa Felixa a z uhla prestrelil brankára hostí Unaia Simona. "Barca" tesný náskok udržala a patrí jej v tabuľke tretia priečka, na vedúce duo Real Madrid - Girona stráca bod. Bilbao figuruje na šiestej pozícii.

V ďalšom stretnutí hráči Girony zvíťazili nad Almeriou 5:2. Slovenský stredopoliar Martin Šviderský pre zranenie kolena nefiguroval na zápasovej súpiske hostí. Girona sa s 25 bodmi dotiahla v tabuľke na lídra Real Madrid, ktorý vedie iba vďaka lepšiemu skóre.

Almeria figuruje s tromi bodmi na poslednom 20. mieste. Villarreal remizoval doma s Alavesom 1:1 a Rayo Vallecano zvíťazilo na trávniku UD Las Palmas 1:0. O triumfe hostí rozhodol v druhej minúte nadstaveného času z pokutového kopu kapverdský stredopoliar Bebe.