Main Content

Nová sezóna, nič nové pod Slnkom: Denver zdolal Lakers, Jokič s výborným výkonom

streda, 25. október 2023 08:19 | Autor: TASR

Jokič vs LeBron
Jokič vs LeBron | zdroj: TASR

Basketbalisti Denveru Nuggets vykročili úspešne za obhajobou titulu v NBA. V úvodnom stretnutí 78. ročníka zámorskej súťaže zvíťazili v noci na stredu v repríze finále Západnej konferencie nad Los Angeles Lakers 119:107.

Úradujúci MVP finále Nikola Jokič si pripísal triple double 29 bodov, 13 doskokov a 11 asistencií. Duelu predchádzala slávnostná ceremónia, domáci hráči si prevzali prstene šampiónov a pod strop haly vyvesili zástavu, ktorá pripomenula zisk historicky prvého titulu pre klub.

Denver od úvodu udával tón zápasu, v prvom polčase viedol aj o 18 bodov. Lakers zabojovali a v tretej štvrtine znížili na rozdiel troch bodov, no koncovku si úradujúci šampióni postrážili. "Ceremoniál nám dodal potrebný impulz. Nechceli sme, aby nám niečo pokazilo tento večer. Prvý polčas bol z našej strany vynikajúci. Potom sme trochu spomalili, ale v úplnom závere sme hrali veľmi dobre a dokázali zvíťaziť," pochvaľoval si po zápase Jokič podľa AFP.

V druhom stretnutí úvodného hracieho dňa hráči Golden State podľahli doma Phoenixu 104:108. Víťazov viedol Devin Booker s 32 bodmi, Warriors nestačilo 27 bodov Stephena Curryho.