Main Content

OFICIÁLNE: Veľká legenda českého hokeja končí kariéru

sobota, 28. október 2023 12:57 | Autor: Róbert Kalnický

Tomáš Plekanec
Tomáš Plekanec | zdroj: TASR

Českým hokejom otriasa nečakaná a smutná správa. Niekdajší dlhoročný reprezentačný útočník a kapitán národného tímu Tomáš Plekanec sa rozhodol ukončiť kariéru.

Skúsený 40-ročný veterán síce ročník odštartoval vo farbách rodného Kladna, no odohral iba 9 duelov, v ktorých dosiahol 4 kanadské body. Následne zo zostavy Rytierov kvôli zraneniu vypadol. Situácia sa nezlepšila ani po pár týždňoch a tak Plekanec vo videu na klubovom profile oznámil fanúšikom, že jeho púť je na konci.

Počas svojej bohatej kariéry získal na svetových šampionátoch striebornú, ale aj dve bronzové medaily. Presadil sa aj v juniorskej reprezentácii, kde oslavoval titul majstra sveta. Počas dlhých pätnástich sezón v kanadsko-americkej NHL odohral 1001 zápasov, v ktorých si pripísal na konto 233 gólov a 375 asistencií.

Posledné štyri sezóny bol kapitánom Kladna a pravidelne atakoval hranicu bodu na zápas. V kanadsko-americkej NHL zanechal najvýraznejšiu stopu v Montreale Canadiens, v ktorom pôsobil počas takmer celého pôsobenia v zámorí. Výnimkou bolo 17 duelov v drese Toronta Maple Leafs.