Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (28.3.)

streda, 28. marec 2012 12:17 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (28.3.)
Správy dňa z anglickej Premier League (28.3.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER UNITED: Podľa neoverených informácií britských médií má Manchester United v lete v pláne minúť 55 miliónov libier na to, aby kúpil z Bilbaa Javiho Martineza a z Lille Edena Hazarda. Tieto prestupy by mohli v súčasnosti dosť nevýrazný stred zálohy United (hlavne v európskych pohároch) výrazne oživiť a vzhľadom na vek tejto dvojice perspektívne aj plnohodnotne nahradiť veteránsku dvojicu Scholes - Giggs.

MANCHESTER UNITED:
32-ročný útočník Michael Owen, ktorý je do konca sezóny zmluve viazaný s Manchestrom United sa nechal počuť, že na koniec kariéry ešte nemyslí. Je však otázne, či v nej bude pokračovať na Old Trafforde. ,,Nemyslím si, že budem patriť k hráčom ako Ryan Giggs, ktorý vydržia do 38 rokov. Som ale presvedčený, že dva alebo tri roky ešte odohrám,” povedal útočník, ktorý najslávnejšiu časť svojej kariéry prežil v Liverpoole.

ARSENAL:
Gunners nechcú dopustiť, aby po tejto sezóne došlo v ich tíme k ďalšiemu odchodu hviezd a preto si chcú okrem Robina Van Persieho zmluvne poistiť aj Alexandreho Songa. Pre kamerunského reprezentačného záložníka pripravujú novú 5-ročnú zmluvu, podľa ktorej by mal zarábať 75 tisíc libier týždenne.

ARSENAL:
Arséne Wenger si uvedomuje, že bude musieť Robinovi Van Persiemu ponúknuť rozprávkový plat, pokiaľ si ho bude chcieť udržať na Emirates Stadium. Vedenie Gunners preto uvažuje, že predá viacerých hráčov, ktorí nepatria medzi kľúčové osobnosti klubu, aby ušetrili nejaké peniaze. Skloňuje sa hlavne predaj Chamkha, Bendtnera a Aršavina. Za týchto troch hráčov by mohli Gunners podľa odhadov získať viac než 30 miliónov libier, pričom by výrazne ušetrili aj na ich platoch.

CHELSEA:
Londýnska Chelsea včera zvíťazila na pôde Benficy Lisabon (0:1) a je bližšie k postupu do semifinále, ako ich portugalský super. Po zápase bol veľmi šťastný dočasný tréner The Blues Di Matteo, ktorý priznal, že pred zápasom trochu zariskoval so základnou zostavou, do ktorej sa nevošli opory ako Drogba, Lampard, Sturridge či Essien. ,,Je to úžasné, v lepší výsledok sme ani nedúfali. Udržali sme si čisté konto, naša obrana vypadala výborne,“ pochvaľoval si po zápase Di Matteo.

CHELSEA
: V lete môže Chelsea očakávať od Juventusu ponuku za záložníka Raúla Meirelesa. Taliansky klub údajne plánuje Romanovi Abramovičovi za jeho predaj ponúknuť 9 miliónov libier.

MANCHESTER CITY:
Roberto Mancini sa možno počas leta pokúsi z Barcelony priviesť obrancu Adriana, ktorý sa doteraz nedokázal výraznejšie presadiť v mužstve Pepa Guardiolu. V Manchestri by si však napriek pretlaku kvalitných hráčov pravdepodobne miesto v tíme uhájil.

MANCHESTER CITY:
Špekulácie o odchode Edina Džeka z Manchestru City neutíchajú. Po Reale Madrid, Liverpoole, Arsenale sa ako ďalší záujemca spomína Borussia Dortmund.