Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (28.3.)

štvrtok, 29. marec 2012 13:01 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (28.3.)
Správy dňa z anglickej Premier League (28.3.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER CITY: Mario Balotelli sa postaral o ďalší veľký škandál. Najprv sa podľa Daily Telegraph na tréningu škaredo pohádal s trénerom Robertom Mancinim, ktorý mu následne zakázal trénovať so spoluhráčmi a prikázal mu pripravovať sa individuálne. To však nebolo všetko. Balotelli sa rozhodol, že fanúšikov Citizens nahnevá ešte viac. Kontroverzný Talian sa vybral na cestu do Milána, kde práve predstavovali nového trénera Interu Andrea Stramaccioniho. Balotelli prišiel priamo na tlačovú konferenciu a potriasol novému trénerovi rukou. Vyslal tak  jasný signál, že túži po prestupe do tímu Nerazurri. Video celej udalosti si pozrite tu

ARSENAL:
Gunners pripravujú novú lukratívnejšiu zmluvu pre  Alexa Oxlade-Chamberlaina, aby ho uistili, že s jeho službami počítajú aj v najbližších rokoch. Podľa zdrojov anglických médií bude tento talentovaný mladík po novom zarábať dvakrát viac ako doteraz, okolo 50 tisíc libier týždenne.

ARSENAL:
Ako sme nedávno avizovali jedným z hráčov, ktorí sa po sezóne definitívne rozlúčia s klubom Arsenal Londýn bude Marouane Chamakh, o ktorého majú záujem hneď tri zaujímavé kluby z Talianska a Francúzska. Okrem toho, že by ho chcel vidieť vo svojom tíme Carlo Ancelotti, tréner bohatého klubu Paris Saint-Germain, o Chamakha sa zaujíma aj Fiorentina a Bordeaux.

TOTTENHAM:
Vedenie Tottenhamu opäť potvrdilo, že jednou z priorít klubu počas letného prestupového obdobia bude získanie práv na Emmanuela Adebayora, ktorý túto sezónu hráva za Spurs ale je kmeňovým hráčom Manchestru City.

ASTON VILLA:
Villans plánujú riešiť zmluvy so svojimi hráčmi až po sezóne a nezaťažovať ich tak touto témou v náročnom závere ročníka. Na nový kontrakt čakajú aj opory ako Emile Heskey, Carlos Ceullar, či Brad Guzan.

WEST BROMWICH:
Záložník FC Bruggy Vadis Odjidla-Ofoe sa ocitol v hľadáčiku v súčasnosti 14.tímu Premier League West Bromwich Albion. O 23-ročného Belgičana s ghanskými koreňmi má záujem aj viacero nemeckých klubov. Trhová hodnota autora piatich gólov v tejto sezóne sa odhaduje na 6 miliónov eur, Bruggy vraj budú požadovať aspoň osem.

INÉ:
Stuart Pearce, ktorý je zatiaľ len dočasným trénerom Anglicka, kým futbalová federácia FA nenájde vhodného muža na lavičku Albiónu pre Euro 2012, už údajne nevylučuje ani variantu, že bude napokon aj hlavným trénerom Anglicka počas európskeho šampionátu. Naznačujú to informácie, podľa ktorých sa Pearce aktívne zaujíma o zdravotný stav všetkých hráčov, ktorí pripadajú do úvahy pre Euro 2012 a tiež o mladých hráčov do 23 rokov, ktorí by mohli reprezentovať Veľkú Britániu na Olympiáde v Londýne.