Main Content

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#5 Marec)

štvrtok, 29. marec 2012 14:56 | Autor: Roman Bobaľ

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#5 Marec)
Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#5 Marec) | zdroj: Roman Bobaľ pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám ďalší diel našej populárnej rubriky „elitná jedenástka týždňa“. Tento krát sme zohľadnili výkony hráčov vo štvrťfinále Ligy Majstrov a v ligových súťažiach z Anglicka, Španielska, Talianska, Nemecka a Francúzska.

BRANKÁR

Petr Čech sa podobne ako celý tím Chelsea v značnej časti sezóny trápil a začalo sa dokonca špekulovať o tom, že sa vedenie tímu počas leta pokúsi priviesť do tímu ďalšieho brankára. Opora českej reprezentácie sa ale v poslednej dobe dostala do výbornej formy a práve Čechovi vďačia hráči “The Blues“ za to, že cez víkend neprehrali s Tottenhamom (0:0) a v utorok vyhrali na horúcej pôde Benficy Lisabon (0:1). V oboch stretnutiach si Čech udržal čisté konto a zneškodnil nejednu veľmi nepríjemnú strelu súpera.

Proti Tottenhamu: čisté konto, 7 striel na bránu, 12 mimo brány, 5 rohov
Proti Benfice: čísté konto, 8 striel na bránu, 9 striel mimo bránu, 8 rohov

OBRANCOVIA

Vynikajúcim výkonom sa cez víkend prezentoval poľský reprezentant Lukasz Piszczek. Krajný obranca Dortmundu okrem spoľahlivo zvládnutej defenzívnej práce neustále nebezpečne podporoval svoj tím aj v ofenzívnej činnosti. Svedčí o tom na obrancu obdivuhodná bilancia gólu a dvoch asistencií v stretnutí proti 1. FC Kolín (1:6).

Zápasová štatistika: 1 strelený gól, 2 asistencie

Nie je to tak dávno, čo si Gerrard Pique vyslúžil od Pepa Guardiolu ostrú kritiku za nevyrovnanosť jeho výkonov. Toto nevydarené obdobie španielskeho reprezentačného stopéra je azda už preč, pretože v priebehu posledného týždňa predviedol dva špičkové výkony. Najprv cez víkend pomohol Barcelone k výhre nad Mallorcou (0:2, strelil druhý gól zápasu) a včera bol ústrednou postavou svojho tímu v šlágri Ligy majstrov proti AC Miláno. Pique odviedol kus veľkej roboty pri bránení Zlatana Ibrahimoviča a aj vďaka nemu na San Sire nepadol ani jeden gól do siete Victora Valdésa. 

Zápasová štatistika proti Mallorce: 1 strelený gól, čisté konto v rámci obrany
Zápasová štatistika proti AC Miláno: čisté konto v rámci obrany


Derby D´Italia zvládol na výbornú nielen Juventus, ale aj obranca Starej Dámy Martín Caceres. Ten predviedol v zápase s Interom Miláno špičkový výkon v obrane, ktorý skrášlil aj otváracím gólom. Juventus napokon zdolal „Nerrazzuri“ 2:0 a stále má reálnu šancu na zisk Scudetta.

Zápasová štatistika: 1 strelený gól, čisté konto v rámci obrany

Kieran Gibbs je posledným hráčom, ktorého vyberáme do nášho defenzívneho bloku týždňa. Mladý Angličan v službách Arsenalu Londýn naznačil svoju perspektívu v stretnutí s Aston Villou (3:0), keď okrem spoľahlivej a na jeho vek veľmi sebavedomej hre v obrane zariadil aj jeden gól. Hoci v priebehu zápasu striedal zapôsobil na nás natoľko, že si naše miesto v elitnej 11-ke zaslúži.

Zápasová štatistika: 1 strelený gól, čisté konto v rámci jeho obrany

ZÁLOŽNÍCI

Mikel Arteta sa na zápas s Aston VIllou pripravil dobre. Možno bolo preňho špeciálnou motiváciou aj to, že cez víkend plánoval osláviť svoje narodeniny. Už 30-ročný španielsky záložník zahrával proti Villans niekoľko priamych kopov, a napokon z jedného padol aj gól. Artetu nevyberáme do našej zostavy len vďaka strelenému gólu. Tentokrát sa o výber zaslúžil najmä výbornou hrou v strede poľa, ktorou výrazne ovplyvňoval tempo hry v prospech Gunners.

Zápasová štatistika: 1 strelený gól

Ďalším klenotom tímu Borussie Dortmund v našej ideálnej zostave je japonský reprezentant Shinji Kaqawa. Mladý ofenzívny stredopoliar, ktorého by radi videli aj vo veľkokluboch ako Real Madrid či Manchester United, opäť navýšil svoju trhovú hodnotu v stretnutí proti 1. FC Kolín (1:6). 23-ročný záložník si pripísal na konto 2 góly a jednu asistenciu.

Zápasová štatistika: 2 strelené góly, 1 asistencia 

Výborný zápas odohral na štadióne The Hawthoms  v nedeľu Newcastle United, ktorý dokázal vyhrať nad West Bromwichom Albion (1:3) aj zásluhou Hatema Ben Arfy. 8-násobný 25-ročný francúzsky reprezentant si v tomto zápase pripísal na konto dve asistencie na presné zásahy Papissa Cissého. Okrem spomínaných gólových prihrávok zaznamenal aj gól a mal teda prsty vo všetkých presných zásahoch „Strák”.

Zápasová štatistika: 1 strelený gól, 2 asistencie

Fanúšikovia Realu Madrid si v tomto týždni opäť nájdu v elitnej 11-ke svojich miláčikov. Prvým z nich je brazílsky reprezentant Ricardo Kaká, ktorému Real vďačí za dve víťazstva z posledných dní. Prvý kvalitný výkon predviedol cez víkend v lige proti Realu Sociedad (1:5), na víťazstve favorita sa podieľal jednou asistenciou. Jedno z najdôležitejších stretnutí sezóny však odohral až v utorok, keď ako striedajúci hráč zasiahol do stretnutia Ligy majstrov s Apoelom Nikózia (0:3) v 64. minúte za pre Real neprijateľného stavu 0:0. Kaká okamžite výrazne ovplyvnil priebeh stretnutia, keď najprv prihrával Benzemovi na otvárací gól  a o osem minút sám rozvlnil sieť.

Zápasová štatistika proti Sociedadu: 1 asistencia
Zápasová štatistika proti APOEL – u: 1 strelený gól, 1 asistencia

ÚTOČNÍCI

Newcastle United počas  zimy zrealizoval jeden z najlepších prestupov sezóny, keď z Freiburgu pritiahol do svojho mužstva Papissa Cissého, ktorý dokonale zapadol do kádru Alana Pardewa. Svedčí o tom strelecká potencia tohto hráča, ktorú naposledy potvrdil v zápase proti West Bromwichu Albion (1:3), v ktorom strelil dva góly a pripísal si tiež asistenciu na gól Hatema Ben Arfu.

Zápasová štatistika: 2 strelené góly, 1 asistencia

Real Madrid pokračuje po menšej odmlke v skvelých výkonoch, za ktorými stojí i francúzsky kanonier Karim Benzema. Ten v posledných dvoch zápasoch nešetril gólmi. Počas víkendu v 29. kole Primera División zariadil výhru nad Realom Sociedad (5:1) a v utorok vo štvrťfinále Ligy Majstrov sa postaral ďalšími dvoma gólmi o víťazstvo nad domácim Apoelom Nikózia. Okrem toho si vo víkendovom zápase La Ligy proti „La Realu“ zapísal i asistenciu na otvárací gól Gonzala Higuaína.

Zápasová štatistika proti Sociedadu: 2 strelené góly, 1 asitencia
Zápasová štatistika proti APOEL-u: 2 strelené góly