Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (29.3.)

štvrtok, 29. marec 2012 16:32 | Autor: Martin Gregor

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (29.3.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (29.3.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Zimné prestupové obdobie je už za nami, no prestupové špekulácie sú stále v kurze. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o ďalšie špekulácie, ktoré obleteli svet futbalu v posledných hodinách.

Allegri spokojný, verí v zázrak na Nou Campe
Tréner milánskeho AC Massimiliano Allegri bol po včerajšom výkone svojich zverencov proti FC Barcelona (0:0) spokojný a vyjadril nádej, že v budúco týždňovej odvete na Nou Campe dokážu jeho zverenci menši zázrak a favorita zo súťaže vyradia. ,,Odohrali sme jednoznačne najlepší zápas proti Barcelone v tejto sezóne. Svojim hráčom gratulujem za ich výkony. Uhrali sme dobrý výsledok a v Barcelone môžeme hrať o postup,” povedal na tlačovej konferencií. Video zo zápasu si pozrite tu.

Guardiola priznal, že AC skomplikovalo “Barce“ situáciu

,,Je to pre nás komplikácia, že sme sa strelecky nepresadili. Myslím si, že doma budeme musieť streliť aspoň dva góly, pretože jeden stačiť nemusí. Miláno je veľmi silný tím,” nechal sa počuť po včerajšom štvrťfinále tréner Blaugranas Pep Guardiola.

Tréner Montpellieru je skromný
Tréner v súčasnosti druhého tímu Ligue 1 Monpellieru (majú rovnaký počet bodov ako vedúci PSG) René Girard je zatiaľ skromný a povedal, že bude rád, aj keď jeho mužstvo skončí do tretieho miesta. ,,Paríž má bez akýchkoľvek pochybností najlepší tím v lige. Neznamená to však, že sa dopredu vzdávame,” povedal. ,,Myslím si, že pre klub, ako je ten náš, bude fantastická sezóna ak skončíme v prvej trojke,” dodal 57 ročný tréner prekvapenia sezóny.

Bayern už pomaly oslavuje postup
Bayern Mníchov vyhral vo včerajšom prvom štvrťfinále Ligy majstrov na pôde Marseille 0:2 a zrejme si tak už dopredu zabezpečil postup medzi štyroch najlepších. ,,Sme vo výbornej situácií. Hrali sme zodpovedne a výhru sme si zaslúžili,” povedal po zápase Franck Ribéry, pre ktorého bolo toto stretnutie trochu zvláštne, nakoľko nastúpil proti svojmu bývalému klubu. Video zo zápasu si pozrite tu.

Pizzaro do Bayernu?

Hviezda Werderu Brémy 33-ročný Peruánec Claudio Pizarro by mohol svoju kariéru ukončiť v najslávnejšom nemeckom klube Bayern Mníchov. Pizzaro má s Werderom platnú zmluvu len do konca tejto sezóny a nie je tajomstvom, že by rád za svoju najjagavejšiu hviezdu získal nejaké odstupné. Jeden z najlepších ofenzívnych hráčov Bundesligy vraj už dostal od Bayernu návrh  dvojročnej zmluvy.

Maicon na odchode z Interu?

Brazílsky obranca Maincon, ktorý bol ešte pred pár sezónami považovaný za najlepšieho obrancu hrajúceho na starom kontinente zrejme opustí Inter Miláno. Uvádza to taliansky denník Coriere dello Sport, ktorý však nekonkretizoval, kde by mal reprezentant Brazílie zamieriť.

Barcelona protestovala proti trávniku na San Sire

Diváci, ktorí sledovali včerajšie štvrťfinále AC Miláno – FC Barcelona si nemohli nevšimnúť zlý stav trávniku na milánskom San Sire. Barcelonu herné podmienky natoľko nahnevali, že sa rozhodli podať oficiálny protest, aby sa hracou plochou talianskeho tímu zaoberala UEFA.

Ideálna zostava Ligy majstrov

Renomovaný anglický futbalový portál goal.com zverejnil svoju ideálnu jedenástku štvrťfinálových zápasov Ligy majstrov: Neuer (Bayern) - Antonini, Nesta (obaja AC Miláno), Luiz (Chelsea), Marcelo (Real Madrid) - Ramires (Chelsea), Kaká (Real Madrid), Xavi (Barcelona), Robben (Bayern) - Torres (Chelsea), Benzema (Real Madrid)

Balotelli opäť šokoval
Mario Balotelli sa postaral o ďalší veľký škandál. Najprv sa podľa Daily Telegraph na tréningu škaredo pohádal s trénerom Robertom Mancinim, ktorý mu následne zakázal trénovať so spoluhráčmi a prikázal mu pripravovať sa individuálne. To však nebolo všetko. Balotelli sa rozhodol, že fanúšikov Citizens nahnevá ešte viac. Kontroverzný Talian sa vybral na cestu do Milána, kde práve predstavovali nového trénera Interu Andrea Stramaccioniho. Mladý útočník prišiel priamo na tlačovú konferenciu a potriasol novému trénerovi rukou. Vyslal tak  jasný signál, že túži po prestupe do tímu Nerazurri. Video celej udalosti si pozrite tu.

Stuart Pearce možno trénerom Anglicka aj na Euro 2012
Stuart Pearce, ktorý je zatiaľ len dočasným trénerom Anglicka, kým futbalová federácia FA nenájde vhodného muža na lavičku Albiónu pre Euro 2012, už údajne nevylučuje ani variantu, že bude napokon aj hlavným trénerom Anglicka počas európskeho šampionátu. Naznačujú to informácie, podľa ktorých sa Pearce aktívne zaujíma o zdravotný stav všetkých hráčov, ktorí pripadajú do úvahy pre Euro 2012 a tiež o mladých hráčov do 23 rokov, ktorí by mohli reprezentovať Veľkú Britániu na Olympiáde v Londýne.