Main Content

Global Series ako skvelý zážitok pre Toronto! Nylander hrá vo fantastickej forme

pondelok, 20. november 2023 09:17 | Autor: TASR

William Nylander
William Nylander | zdroj: TASR

Toronto triumfovalo aj vo svojom druhom vystúpení v rámci NHL Global Series v Štokholme, keď zdolalo Minnesotu 4:3 po predĺžení.

Hráči Wild síce išli do vedenia už v 3. minúte zásluhou Jona Merrilla, o desať minút neskôr však Toronto využilo presilovku. Misky váh sa do konca úvodnej tretiny preklopili v prospech "javorových listov", keď sa presadil Matthew Knies. V záverečnej tretine išli Maple Leafs do dvojgólového vedenia po strele Morgana Riellyho, Minnesota však dokázala v priebehu troch minút vyrovnať a zápas poslala do predĺženia. O triumfe Toronta napokon rozhodol William Nylander.

"Myslím si, že je to skvelé zakončenie podujatia vo Švédsku. Je úžasné vidieť, ako to funguje. Bol to skvelý zážitok pre celý tím, Williama, pre fanúšikov. Samozrejme, bol by som radšej, keby sme sa nedostali do predĺženia, ak je to však nutné podstúpiť, tak s takýmto úspešným koncom to berieme," povedal tréner Toronta Sheldon Keefe.

Minnesota prehrala na škokholmskom ľade obe stretnutia, no podľa útočníka Marcusa Foligna si tím odnesie z prestížneho podujatia najmä pozitíva: "Záverečných 40 minút sme hrali naozaj dobre. Z tohto tripu si môžeme odniesť veľa dobrých vecí. Zabavili sme sa mimo ľadu a zlepšili svoju hru, to je to, kvôli čomu sme sem prišli. Mohli sme mať štyri body."