Main Content

Ako by vyzeral tím Severnej Ameriky do 23 rokov dnes?

utorok, 21. november 2023 10:07 | Autor: Róbert Kalnický

Severná Amerika U23
Severná Amerika U23 | zdroj: TASR

S množiacimi sa otázkami ohľadom Svetového pohára prichádzajú aj viaceré zaujímavé špekulácie ohľadom možného zloženia účastníkov, či podoby tímov.

V roku 2016 sa na Svetovom pohári v Toronte predstavil aj tím Severnej Ameriky do 23 rokov. Celok v tom čase ťahali mená ako Connor McDavid, Auston Matthews, Nathan MacKinnon, Morgan Reilly či John Gibson. Pri otázke obnovenia tohto obľúbeného podujatia sa vynára otázka, ako by vyzeral podobný tím v súčasnosti.

V bránkovisku by o post jednotky s najväčšou pravdepodobnosťou bojovalo trio Devon Levi, Dustin Wolf a Spencer Knight. Spomedzi týchto gólmanov má asi najviac skúsenosti Spencer Knight, no ten aktuálne pôsobí v AHL. Ako jednotka sa preto v aktuálnej situácii javí gólman Buffala Sabres Devon Levi.

V defenzíve to nie je taktiež také zlé. Do úvahy prichádza hneď viacero mien. Medzi najväčšie hviezdy tímu by sa zaradili s určitosťou Owen Power, Jack Sanderson, Luke Hughes či Brock Faber. Okrem nich by šancu mali dostať aj Kaiden Guhle z Montrealu Canadiens či Jamie Drysdale z Anaheimu Ducks. Práve túto šesticu by sme zvolili ako štartujúcu. O šancu by však mohli zabojovať aj Kevin Korchinski či Jordan Spence.

A čo útok? V ňom by dominovali už veľké súčasné hviezdy kanadsko-americkej profiligy. Hlavnými ťahúňmi by boli Jack Hughes, Cole Caufield, Trevor Zegras, Mason McTavish či Connor Bedard. Okrem týchto hokejistov do úvahy prichádzajú aj Wyatt Johnston, Logan Cooley, Matty Beniers či Quinton Byfield.

Ďalšími adeptmi sú určite aj Alexis Lafreniere, ktorý konečne zažíva dobrú sezónu, Matthew Knies, Alex Newhook či Kirby Dach. V hre o príležitosť dostať sa do hviezdneho tímu by boli aj Matthew Poitras, Dylan Cozens či Connor Zary.

Výber zostavy podľa redakcie Sport7.sk:

Brána:

Devon Levi (Spencer Knight)

Obrana:

Owen Power - Brock Faber

Jamie Drysdale - Jake Sanderson

Luke Hughes - Kaiden Guhle

Kevin Korchinski

Útok:

Cole Caufield - Trevor Zegras - Masom McTavish

Jack Hughes - Connor Bedard - Matthew Knies

Wyatt Johnston - Alex Newhook - Dylan Cozens

Logan Cooley - Quinton Byfield - Matty Beniers