Main Content

Arjen Robben naspäť do Premier League?

nedeľa, 1. apríl 2012 17:04 | Autor: Erik Tejedi

Arjen Robben
Arjen Robben | zdroj: Erik Cecs pre Sport7.sk, foto SITA

Holandský internacionál stále nepredĺžil svoju zmluvu s Bavormi a preto sa začína čoraz intenzívnejšie zaujímať o jeho služby niekoľko popredných klubov z Premier League.

Holanďanovi končí zmluva s Bayernom Mníchov v lete 2013. Je tak isté, že Bavori budú musieť s Robbenom predĺžiť zmluvu ešte počas tohto leta, inak budú riskovať, že po budúcej sezóne opustí Allianz Arénu bez toho, aby zaňho získali adekvátne odstupné.

O služby holandského krídla sa podľa informácií anglických periodík zaujímajú viaceré popredné kluby. Veľký záujem má najmä dvojica manchesterských tímov. Hovorí sa však aj o Chelsea, za ktorú Robben už hrával. V hre je údajne aj Tottenham Hotspur.

Tottenham by pritom v hre o služby jedného z najlepších krídelníkov sveta nemusel byť dopredu odpísaný. Mužstvo zo severu Londýna  je čoraz silnejšie a už o ňom nemožno hovoriť ako o tíme “na jednu sezónu”. Ak by sa Spurs posilnili o Robbena v budúcej sezóne by sa mohli zaradiť medzi kandidátov na titul. Ex-madridčan by síce nedostal na White Hart Lane takú istú veľkú mzdu ako u konkurencie londýnskeho klubu (Chelsea), no spolu s Garathom Baleom by mohol vytvoriť famóznu dvojicu, dokonca silnejšiu akú vytvoril spolu s Ribérym v Bayerne Mníchov.

Aj vďaka týmto úvahám bola v posledných týždňoch spochybnená Robbenova budúcnosť v Mníchove. Určite tomu neprispelo ani to, že sa začiatkom  roka šepkalo, že spoluhráčov z Bayernu hnevá Robbenová “sebeckosť”.

Napriek všetkým domnienkam je podpis novej zmluvy s Bavormi u Robbena stále najreálnejší. Holandský legionár si určite uvedomuje, že pôsobí v jednom z najlepších tímov na svete a v Anglicku by mohol riskovať, že o svoju popularitu rýchlo príde.