Main Content

VIDEO: Český reprezentant schytal dištanc a pokutu! Protihráča kopol korčuľou

sobota, 16. december 2023 12:14 | Autor: Róbert Kalnický

Martin Frk
Martin Frk | zdroj: TASR

Český hokejový útočník Martin Frk dostal vo švajčiarskej lige trest zákaz štartu v piatich zápasoch a pokutu za kopnutie protihráča korčuľov. Tridsaťročný hráč tímu Rapperswil-Jona pyká za zákrok z minulého piatku v zápase na ľade Lausanne.

V zápase proti Laussane sa Frk prezentoval svojím skratovým konaním. 30-ročného českého reprezentanta pritlačil švédsky zadák Lawrence Pilut na mantinel, no následne sa Frk po ňom ohnal korčuľou. V stretnutí za svoj zákrok nebol potrestaný dvoma minútami, no disciplinárna komisia švajčiarskej NL si tento zákrok nenechala ujsť.

Frk bude Rapperswilu absentovať v piatich dueloch. Celkovo v doterajšom priebehu sezóny za Lakers odohral 7 stretnutí, v ktorých dosiahol jediný presný zásah. Navyše, za svoj priestupok vyfasoval aj pokutu 7660 frankov. K zákroku sa vyjadril aj Ryan Gardner, ktorý je vo švajčiarskej lige zodpovedný za posudzovanie zákrokov, ktoré môžu ohroziť bezpečnosť hráčov. Po vzhliadnutí videa Gardner označil kopnutie za úmyselné. „Posledný kop nôh je odlišný. Noha je natiahnutá a kope vysoko a smerom k súperovi, o ktorom Frk vie, že tam je, pretože Pilut na ňom má ruky. Je tam kontakt noža korčule s oblasťou hlavy a krku. Išlo o veľmi nebezpečný/bezohľadný zákrok a nemožno ho tolerovať,“ uviedol na margo zákroku.